Engel & Völkers rolt zijn nieuwe groeistrategie uit in België

Geschreven met branded content van Engel & Völkers

Engel & Völkers, een internationale groep actief in kwaliteitsvastgoed, rolt zijn nieuwe strategie uit in België. Ze wil haar positie in Brussel en Waals-Brabant versterken door er eigen activiteiten op te zetten. Marick Schippers (voormalig franchisenemer van het merk) is benoemd tot Managing Director Brussel en Waals-Brabant voor Engel & Völkers België. Eind deze maand worden er twee nieuwe kantoren geopend Brussel en bovenop de twee kantoren in Waterloo en Nijvel wordt er een derde kantoor geopend in het oosten van Waals-Brabant tegen eind 2024.

“We hebben besloten om zelf actief te zijn (in plaats van als franchisenemer) in steden en dorpen waar we toonaangevend kunnen zijn op het vlak van residentieel vastgoed. Na het succes van dit model in Rome, Milaan en Barcelona, rollen we het nu ook uit in Brussel en omgeving, en in Luxemburg“, zegt Simone Soltau, Head of Operations EMEA bij Engel & Völkers.  

De hoofdstad van Europa, bekend om zijn aantrekkelijke ligging, politieke belang en levenskwaliteit, is een strategische markt voor Engel & Völkers, dat er sinds 2006 aanwezig is. 

Onder leiding van Marick Schippers, onlangs benoemd tot hoofd van de kantoren in Brussel en Waals-Brabant, worden eind mei twee nieuwe vestigingen geopend, in Ukkel en Sint-Pieters-Woluwe 

“We zullen dit jaar meer dan €2 miljoen investeren om ons opnieuw op de kaart te zetten in de hoofdstad en Waals-Brabant na de sluiting van de voormalige franchise in Brussel, Lasne en Waver, in december 2023. We zullen ook onze aanwezigheid versterken in Waterloo en Nijvel waar we nu al leiders zijn op de lokale residentiële markt. We streven ernaar ons regionale team uit te breiden tot ongeveer zestig makelaars en binnen drie jaar een omzet van €10 miljoen te realiseren”, aldus Marick Schippers.

Kwaliteit, familiaal gevoel en menselijke waarden

Marick Schippers, afgestudeerd aan de Solvay Business School en pas 34 jaar oud, heeft al veel ervaring in de vastgoedsector. Zijn ouders richtten de franchise Engel & Völkers in Waterloo en Nijvel op, die hij in 2016 overnam en eind 2023 aan het moederbedrijf van de groep verkocht. Schippers werkt nog steeds samen met zijn zus en benadrukt de familiale aanpak van het bedrijf.

“Wat onze kracht en reputatie heeft gemaakt, is het feit dat we op een familiale manier met vastgoed omgaan. Elke klant heeft zijn eigen persoonlijke verhaal. Een huis kopen of verkopen is vaak een belangrijke stap in iemands leven. Je moet deze context begrijpen om een uitstekende service te kunnen bieden: een opdracht voor een opgroeiend gezin, een eerste koper of een tweede huis benader je niet op dezelfde manier. Ik wil deze filosofie overbrengen op alle toekomstige kantoren in onze zone. Het imago van Engel & Völkers wordt traditioneel geassocieerd met prestigieus vastgoed (vooral in de hoofdstad), gezien Engel & Völkers al meer dan 45 jaar ervaring heeft in de marketing van luxevastgoed. Maar Engel&Völkers is ook actief in andere segmenten. We bieden dezelfde attente en discrete service, of het nu gaat om een kasteel, villa of appartement. We passen alleen de marketingtools aan,” legt Marick Schippers uit.Engel & Völkers Brussel en Waals-Brabant zal nauw blijven samenwerken met de andere agentschappen in het land en in de groep, die aanwezig is op vijf continenten. Dankzij Engel & Völkers unieke netwerk kan men immers serieuze potentiële kopers bereiken voor mensen die hun pand wensen te verkopen.

Meer