€215.000: Chinese BYD lanceert met de U9 een concurrent voor Ferrari

Samengevat. De prominente Chinese autofabrikant BYD heeft een nieuwe elektrische superauto gepresenteerd onder het luxe merk Yangwang. De U9 wil concurreren met topmodellen van merken zoals Ferrari, met een topsnelheid van ruim 309 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 2,36 seconden. De U9 die om en bij de €215.000 gaat kosten, kan vanaf deze zomer geleverd worden.

Waarom is dit belangrijk?

De lancering van de U9 door BYD benadrukt de ambitie en technologische vooruitgang van Chinese autofabrikanten op de markt voor elektrische voertuigen. Het positioneert BYD als een directe concurrent van gevestigde luxe automerken en toont de potentie van elektrische aandrijving om te concurreren op het gebied van hoge prestaties. Dit is een duidelijk teken van de groeiende concurrentie in de sector van elektrische voertuigen, waarbij Chinese bedrijven steeds vaker de grenzen van innovatie opzoeken.

Wedijveren met snelheid en acceleratie van Ferrari

In het nieuws. BYD heeft de U9 superauto gepresenteerd, een elektrisch voertuig dat kan wedijveren met de snelheid en acceleratie van luxe sportauto's zoals Ferrari.

  • De U9 heeft indrukwekkende specificaties, waaronder een topsnelheid van 309,19 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 2,36 seconden, met een startprijs van €215.000.
  • De auto maakt gebruik van het e4 Platform en het DiSus-X Intelligent Body Control System, en
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer