Hoe groot is de kans dat we in december spaarrentes van 3 procent of hoger onder de kerstboom vinden?

De ECB-rente op recordhoogte heeft heel wat banken, waaronder drie van de vier mastodonten, aangezet om de spaarrentes te verhogen. Sommige formules flirten met de grens van 3 procent. Het lijkt slechts een kwestie van tijd vooraleer één de spaartarieven die kaap rondt.

Waarom is dit belangrijk?

De depositorente - de vergoeding die de banken krijgen op het geld dat ze stallen bij de ECB - bedraagt 4 procent. Dat is het hoogste niveau ooit in de geschiedenis van de monetaire instelling.

Context: Het aantal spaarboekjes dat minstens 2 procent opbrengt, loopt verder op. Sommigen komen wel heel dicht bij de grens van 3 procent.

  • Vision Max van Santander Consumer Bank is momenteel de meest lucratieve spaarrekening. Wie zijn geld op die rekening parkeert, ontvangt 2,85 procent.
    • Maar: Die vergoeding is enkel van toepassing voor wie tussen 125.000 en 200.000 euro spaart. In alle andere gevallen daalt de rente tot 1,9 procent.
  • Concurrent MeDirect lanceert op 2 november d
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer