Cryptoanalist nadat de markt bloedrood kleurt: “Bitcoin en Ethereum in solden”

De prijs van de meest waardevolle cryptomunten is vrijdagavond stevig gezakt door een volgend rondje FUD (Fear, Uncertainty and Doubt). Volgens verschillende experten is het “tijd om in te kopen”.

Heel wat cryptobeleggers maken zich blijkbaar zorgen over de opkomst van Omikron, de nieuwste Covid-variant. Daarbij deed Fed-voorzitter Jerome Powell deze week verschillende zorgwekkende uitspraken over de oplopende Amerikaanse inflatie. Volgens “Jay” zou de piekinflatie in de VS niet meer van transitory aard zijn.

Als klap op de vuurpijl haalde legendarisch belegger Charlie Munger, de trouwe luitenant van de eveneens fabelachtige topinvesteerder Warren Buffett, vrijdag ook uit naar cryptomunten. Volgens de 97-jarige belegger heeft Peking een goede keuze gemaakt door cryptomunten finaal te verbieden. Munger wenste zelfs dat de gedecentraliseerde technologie nooit uitgevonden was.

Enkel Polygon blijft buiten schot

De toestand op de cryptomarkt is vrijdagavond catastrofaal. Bitcoin, de grootste cryptomunt ter wereld volgens marktwaarde, koerste vrijdagmiddag nog rond de 57.000 dollar. Op het moment van schrijven noteert Bitcoin aan een prijs van iets meer dan 53.000 dollar. Het laagste prijspunt kwam zelfs neer op zo’n 51.000 dollar. Dat betekent een verlies van 6,2 procent in de laatste 24 uur.

Ook Ethereum (verlies van 7 procent), Cardano (7,9 procent) en Avalanche (5,8 procent) kleurden bloedrood. Solana, de proof-of-stake/proof-of-history-hybride die onlangs Cardano van de troon kon stoten als vijfde meest waardevolle cryptomunt, kreeg een koersverlies van meer dan 10 procent te verwerken.

Ook om te volgen: Cryptomunt Polygon (MATIC) bleek vreemd genoeg redelijk ongevoelig aan de marktschok. De munt koerste de afgelopen 24 uur met meer dan 5 procent hoger.

Mediahysterie rond Omikron

David Lifchitz, investeerder bij ExoAlpha, zei tegen cryptosite Cointelegraph dat Bitcoin en Ethereum op dit moment “in solden” staan door de recente prijsdalingen. “Zeker wanneer ze een prijsniveau van respectievelijk 54.000 en 3.900 dollar bereiken,” voert Lifchitz aan.

De belegger stipt ook aan dat Bitcoin wellicht nog steeds wordt achtervolgd door de saga van Mt. Gox, een voormalige cryptobeurs waarbij verschillende duizenden Bitcoins gestolen werden van klanten in 2014. “Beleggers zullen vermoedelijk voorzichtig blijven in afwachting van de massale cryptoaankopen die ergens in het eerste kwartaal van 2021 worden verwacht,” zei Lifchitz.

Ook de hysterie rond de Omikron-variant is volgens Lifchitz een factor die de prijsdalingen kan verklaren. Hij raadt cryptobeleggers aan om een oog te houden op een eventuele “erge uitbraak die kan leiden tot lockdowns die kunnen wegen op de markten”.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20