Crypto op Europese beurzen: eerste beleggingsproduct gelinkt aan cryptomunt Polygon (MATIC) noteert op Euronext Parijs en Amsterdam

21Shares, een firma gespecialiseerd in crypto exchange-traded products (ETP’s), brengt z’n eerste Polygon-ETP naar de beurs in Parijs en Amsterdam. De notering volgt op de lancering van het product op de Zwitserse beurs vorige maand.

Ben je geïnteresseerd in beleggen in cryptomunten, maar wil je het gebruik van cryptobeurzen vermijden? Dan heeft crypto-ETP emittent 21Shares goed nieuws: de firma lanceert namelijk het allereerste product dat gekoppeld is aan de koersprestaties van Polygon, op de Euronext-beurzen van Parijs en Amsterdam.

Ethereum

De ETP zal de munt van het Ethereum-schalingsnetwerk Polygon volgen. Polygon werd ontwikkeld als een manier om opstoppingen op het Ethereum-netwerk tegen te gaan, en de kosten (de inmiddels beruchte gas fees) te drukken. Het netwerk host nu meer dan 3.000 applicaties.

21Shares heeft nu 20 crypto ETP’s, waaronder ’s werelds eerste die de performance van Solana volgt en in juni op SIX (de Zwitserse beurs) is genoteerd.

Het bedrijf heeft in oktober ook de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde infrastructuurprovider Copper aangetrokken voor zijn custody- en stakingvereisten.

21Shares beheert meer dan 2,9 miljard dollar verspreid over zijn crypto-ETP’s en 81 andere noteringen, volgens een aankondiging woensdag, die werd opgepikt door cryptonieuwssite CoinDesk.

Crypto op Europese beurzen

Crypto zoekt al langer de mainstream financiële instellingen op in Europa (of is het omgekeerd?).

Zo biedt sinds eind september de Frankfurtse aandelenbeurs drie crypto exchange traded notes (ETN’s) aan. Dat zijn schuldbewijzen, die in dit geval door asset manager VanEck bij de Liechtensteinse privaatbank Frick worden afgedekt via drie bijbehorende altcoins (DOT, SOL en TRX).

Op 13 september begon Eurex, de derivatenbeurs van Deutsche Boerse, met de handel in cryptoderivaten. De beurs noteert sinds dan een Bitcoin-futuresproduct op basis van haar vlaggenschipproduct BTCetc.

En eerder dit jaar debuteerde Xetra met de handel in op Ether gebaseerde ETP’s door ETC Group.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20