Polkadot, Solana en Tron verhandeld via ETN op Deutsche Boerse

De Duitse beursoperator Deutsche Boerse duikt verder in de markt van cryptoderivaten. Het bedrijf, dat de Frankfurtse aandelenbeurs runt, gaat namelijk drie nieuwe crypto exchange-traded notes (ETN) van asset manager VanEck noteren. Het gaat om de recent aan populariteit gewonnen valuta’s Polkadot (DOT), Solana (SOL) en het enigmatische Tron (TRX).

Ben je geïnteresseerd in beleggen in cryptomunten, maar wil je het gebruik van cryptobeurzen vermijden? Dan kan je vanaf dinsdag handelen in drie nieuwe aandelen op Xetra, de digitale beurs van Deutsche Boerse. VanEck heeft daar namelijk zogenaamde ETN’s genoteerd voor Polkadot (DOT), Solana (SOL) en Tron (TRX). Exchange-traded notes (ETN) zijn eigenlijk schuldbewijzen, die in dit geval door VanEck bij de Liechtensteinse privaatbank Frick worden afgedekt via de drie bijbehorende altcoins.

“Alle crypto ETN’s die verhandelbaar zijn op Xetra zijn fysiek gedekt en genoteerd op de gereglementeerde markt van de Frankfurt Stock Exchange,” luidt de aankondiging van Deutsche Boerse.

De nieuwe noteringen breiden het crypto ETN-aanbod van Deutsche Boerse uit, aangezien het bedrijf eerder soortgelijke beleggingsproducten aanbood in cryptomunten zoals Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC), aldus CoinTelegraph.

POL, SOL en TRX

Polkadot wordt door VanEck gezien als de “volgende generatie” van platforms voor smart contracts. Met name het concept van parachains, verschillende blockchains die samenwerken, doet cryptobeleggers watertanden. DOT staat ook in de top 10 van de belangrijkste cryptomunten naar marktkapitalisatie.

Solana brak deze zomer door in de top tien van meest gekapitaliseerde cryptovaluta’s na een wilde rally. SOL richt zich op toepassingen in de groeisectoren DeFi en NFT’s. VanEck beschrijft Solana als het “snelste blockchainplatform”. SOL geldt als “Ethereum-killer” vanwege z’n focus op DeFi en netwerksnelheid.

Het meest verrassend voor experts is de Tron-ETN. TRX is momenteel immers gezakt naar de 27e plaats onder de meest gekapitaliseerde cryptomunten. VanEck benadrukt de sterke punten van Tron; het is een performant platform voor smart contracts en heeft een sterke basis in Azië.

Crypto mainstream in Europa?

Crypto zoekt al langer de mainstream financiële instellingen op in Europa (of is het omgekeerd?). Zo begon op 13 september Eurex, de derivatenbeurs van Deutsche Boerse, met de handel in cryptoderivaten. De beurs noteert sinds dan een Bitcoin-futuresproduct op basis van haar vlaggenschipproduct BTCetc. En eerder dit jaar debuteerde Xetra met de handel in op Ether gebaseerde ETP’s door ETC Group.

Lees ook: 3 redenen waarom cryptomunt Polkadot koersrecords blijft breken

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20