Apencartoons stuwen cryptomunt Solana naar recordhoogte

De cryptomunt Solana is na een koersstijging met zo’n 70 procent in de afgelopen week goed voor een marktwaarde die bijna even groot is als die van Dogecoin.

Solana noteert aan circa 116 dollar, tegenover 68 dollar een week geleden. De cryptomunt piekte gisteren zelfs even boven 128 dollar.

Met een marktwaarde van 34 miljard dollar moet Solana wel Dogecoin nog net laten voorgaan (37 miljard dollar volgens de tabellen van Coinmarketcap). Maar de munt is wel al groter dan Polkadot en prijkt zo op plaats 8 in de top tien van grootste cryptomunten.

Het jonge cryptonetwerk werpt zich op als een sneller en goedkoper alternatief voor Ethereum, dat als blockchain de standaard is voor de meeste NFT’s (non fungible tokens), de digitale verzamelobjecten die het voorbije jaar zo’n furore maakten.

Solana heeft grote ambities als platform voor zulke NFT’s. Dat drijft ook de waarde van de gelijknamige cryptomunt hoger, want de kopers van die digitale hebbedingetjes hebben de SOL-tokens nodig om hun NFT te kopen. Vooral de NFT’s van de cartoonreeks Degenerate Ape Academy blijken razend populair, wat tot gekke prijzen leidt. Volgens de aficionado’s die de transacties bijhouden, gaat het in sommige gevallen om honderdduizenden dollars.

Toch lijkt de koers van de grotere rivaal Ethereum niet meteen onder te lijden onder de Solana-hype: ETH won de afgelopen week 12 procent in waarde.

Een screenshot van het Solana-platform

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20