Dogecoin rallyt door aankondiging videospel “Dogemon Go”: is het tijd om de mememunt serieus te nemen?

Dogecoin probeert de weerstandslijn van 0,28 dollar te doorbreken en kan daar zelfs in slagen. De koers van DOGE steeg de afgelopen dagen stevig onder impuls van het optimisme op de cryptomarkt en de aankondiging van het spel ‘Dogemon Go’.

Waarom is dit belangrijk?

Na de cryptocrashes van mei en april was de koers van de meest bekende mememunt met het Shiba Inu-aangezicht langzaam de dieperik in gezakt en zelfs bijna de vergetelheid in geslopen. Sinds eind juli maakte de munt echter een rustige comeback en de afgelopen dagen is er zelfs sprake van een rally.

Een dikke groene kaars joeg de koers van Dogecoin gisterenmiddag omhoog met 6,75 procent. Dat maakte bijna al het verlies van een stevige correctie op zondag goed. Die correctie was dan weer het gevolg van een andere hausse op zaterdag. Toen klom de prijs van DOGE omhoog van 0,20 naar 0,24 dollar.

Vanwaar deze herleving van de mememunt? Het opwaartse momentum van Dogecoin wordt vooral gevoed door de verschillende vertragingen en obstakels die de voorgestelde Amerikaanse cryptobelastingwet ondervindt, denken verschillende cryptoanalisten.

Dit wetsvoorstel, de zogenaamde infrastructure bill, wil Amerikaanse cryptobeleggers, miners en -bedrijven dwingen om hun inkomsten van digitale munten aan te geven. Daardoor zou de federale regering 28 miljard dollar kunnen ophalen voor infrastructuurprojecten.

Videospel “Dogemon Go” creëert hype

Serieuze beleggers en crypto-experts beginnen de grapmunt stilaan serieus te nemen omdat de digitale munt een enorm hoog aantal gebruikers kent en zijn ontwikkelaars geaccepteerd worden binnen de blockchainwereld, schrijft analysebureau Chainalysis in een rapport. Volgens hen is vooral het hoge handelsvolume en opmerkelijke interesse in de munt aanlokkelijk voor beleggers.

De koers van DOGE zal bovendien in de nabije toekomst wellicht een volgende stevige rally meemaken. Dat heeft alles te maken met de aankondiging van ‘Dogemon Go’, een videospel voor zowel Android- als iOS-gebruikers. In deze kloon van ‘Pokemon Go’ vangen spelers virtuele karakters die ‘Dogemons’ genoemd worden. Met die activiteit kunnen spelers DOGE-munten verdienen.

Hoewel het spel traditiegetrouw compleet absurd is en propvol parodieën steekt, heeft het toch potentieel om de manier waarop Dogecoin wordt gebruikt te innoveren, denken vele analisten. Het zou zelfs kunnen leiden tot een groeiend praktisch gebruik van de munt.

Stiers sentiment

Ondertussen rukt de Dogecoin verder op. Vorige week rapporteerden 66 procent van alle DOGE-beleggers winst, volgens de tabellen van IntoTheBlock. De voorbije week steeg de totale marktwaarde van Dogecoin in totaal met 25 procent.

Het voortschrijdend gemiddelde van de munt toont volgens analisten aan dat de stierse stemming rond de mememunt nog even zal blijven rondhangen. Als de munt erin slaagt om de weerstandslijn van 0,28 dollar te doorbreken, kan de koers wel eens tot boven de 0,30 dollar stijgen op korte termijn.

(am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20