Is Tiger King een geduchte concurrent voor Dogecoin?

De waarde van Dogecoin (DOGE) is de afgelopen zeven dagen gezakt met 7,7 procent. Sinds het hoogtepunt in mei zit de koers van de grapmunt in dalende lijn. Ondertussen lijkt een andere cryptomunt, genaamd Tiger King, de strijd te willen aangaan met de memecoin.

Waarom is dit belangrijk?

Na een recordkoers gedurende de eerste jaarhelft van 2021 moet Dogecoin terrein prijsgeven. De afgelopen twee maanden is de waarde van de grapmunt gezakt van 0,73 naar 0,22 dollar. Op 22 juni was de munt op een bepaald moment slechts 0,16 dollar waard. Nagenoeg alle cryptomunten hebben de afgelopen maanden wat terrein moeten prijsgeven, maar bij Dogecoin lijkt er toch meer aan de hand te zijn.

De bal ging eerder deze week al aan het rollen. Toen liet Matt Wallace, eigenaar van het Youtube-kanaal Final Stand, weten dat hij verwacht dat de cryptomunt Tiger King (TKING) hoge toppen zal scheren. Hij liet via Twitter weten dat wie 1.000 dollar investeert in TKING op termijn 500.000 dollar kan verdienen.

Terreinwinst voor TKING

Sinds zijn uitspraak op 6 juli is de waarde van TKING gestegen van 0,000008 tot 0,00004 dollar. Op het hoogtepunt vrijdagochtend was de munt zelfs even 0,00007 dollar waard, of 400 procent meer dan afgelopen dinsdag. Tijdens diezelfde periode is de waarde van Dogecoin gezakt van 0,24 naar 0,21 dollar. Op het dieptepunt vrijdagochtend kon je één DOGE kopen voor 0,19 dollar.

Maar wat is de correlatie tussen DOGE en TKING? Volgens Wallace vormt hij samen met zijn volgers de grootste DOGE-community die er is. Zijn Youtube-kanaal telt 244.000 abonnees. Op Twitter wordt de Youtuber gevolgd door 225.000 mensen. Hij kreeg afgelopen dinsdag dan ook veel reactie toen hij TKING aanbeval. Veel van zijn volgers zeiden toen dat ze DOGE hadden ingeruild voor TKING. Wallace benadrukte dinsdag wel dat DOGE nog altijd één van zijn drie grootste crypto-investeringen blijft, naast Tiger King en Ethereum (ETH).

DOGE vs. TKING

De correlatie tussen DOGE en TKING werd vrijdagochtend pas echt duidelijk nadat Wallace een geluidsfragment postte waarin Joesph Maldonado-Passage, beter bekend als Joe Exotic of Tiger King, de Youtuber expliciet bedankte voor de steun die hij tot nu toe heeft gegeven aan TKING. “Ik wil Wallace bedanken om als eerste beroemde persoon mijn munt te steunen. Binnenkort zullen nog enkele andere bekendheden hun steun uiten voor TKING”, zei Exotic.

Die tweet resulteerde in een nieuwe recordhoogte voor TKING (0,0007 dollar) en een plotse daling voor DOGE tot 0,19 dollar, het laagste niveau van de afgelopen zeven dagen. Intussen is de waarde van Tiger King gezakt en die van Dogecoin gestegen.

De toekomst zal moeten uitmaken in welke mate Tiger King een geduchte concurrent is voor Dogecoin. Op dit moment blijft DOGE met een marktwaarde van 29,4 miljard dollar de zesde grootste cryptomunt op de markt. Die van TKING bedraagt 450 miljoen dollar. Daarmee staat die crypto pas op 2561ste plaats in de rangschikking. TKING heeft dus nog een hele weg af te leggen.

(bzg)

Lees ook:

Meer