‘Ethereum killer’ wil naar verluidt tot 450 miljoen dollar ophalen

De cryptomunt Solana (SOL), naar eigen zeggen een van de grootste concurrenten van Ethereum (ETH), wil volgens de cryptonieuwssite Decrypt 300 à 450 miljoen dollar ophalen. Verschillende bronnen zouden het nieuws bevestigd hebben.

Solana, een Initial Coin Offering (ICO) die in 2017 het levenslicht zag, is vastberaden om de populaire blockchain Ethereum het vuur aan de schenen te leggen. Om dat te doen heeft het bedrijf achter de cryptomunt al verschillende keren kapitaal opgehaald bij geïnteresseerde investeerders. Volgens Decrypt wil Solana nu tussen 300 à 450 miljoen dollar ophalen.

Sneller en goedkoper

Het project heeft eerder al 21,8 miljoen dollar opgehaald, volgens Crunchbase, waaronder een kapitaalronde ‘Serie A’ van 20 miljoen dollar geleid door Multicoin Capital in 2019. Met al die nodige investeringen wil Solana zich positioneren als de ‘Ethereum killer’. De blockchain beweert dat het sneller en goedkoper is dan Ethereum.

Om te beginnen zou Solana tot 50.000 transacties per seconde kunnen verwerken. Bij Ethereum is de verwerkingscapaciteit beperkt tot 10 à 15 transacties per seconde.

Net zoals bij Ethereum ligt de focus bij Solana op de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (ook wel dapps genoemd). Solana maakt daarbij gebruik van het protocol Proof of Stake (PoS). Volgens dat protocol kunnen gebruikers mijnen of transacties goedkeuren op basis van het aantal munten dat ze bezitten. Dat maakt dat de transactiekosten op de blockchain veel lager liggen dan bij Ethereum. Bedoeling is dat Ethereum dit jaar ook overschakelt van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake.

Ethereum killer

‘Ik ben enthousiast en onder de indruk van de recente groei van Solana. Ze hebben al een tijdje toonaangevende technologie in huis’, zei Sam Bankman-Fried, een vooraanstaande cryptobelegger die een gedecentraliseerde versie van zijn bedrijf FTX heeft gelanceerd op de blockchain Solana.

Vraag is of SOL wel degelijk kan uitgroeien tot een ‘Ethereum killer’. Het is namelijk niet het eerste cryptobedrijf dat beweert dat ze ETH op de knieën wil en zal krijgen. Tot op vandaag blijft Ethereum de populairste blockchain voor wie gedecentraliseerde apps wil ontwikkelen. Desalniettemin ziet het er wel naar uit dat Solana een geduchte concurrent zal zijn voor Ethereum.

Sinds de start van 2021 is de waarde van SOL gestegen van 1,53 dollar naar 43,6 dollar. Dat is een stijging van 2.750 procent. Met een marktwaarde van 861 miljoen dollar is Solana momenteel de 15de grootste cryptomunt.

Koersverloop SOL sinds begin dit jaar – Bron: coinmarketcap

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20