Coronacijfers: aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt opnieuw

Terwijl de lichte daling van het aantal ziekenhuisopnames zich voortzet, zit het aantal nieuw vastgestelde besmettingen met Covid-19 opnieuw in de lift. Dat blijkt vrijdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Er worden elke dag gemiddeld opnieuw meer besmettingen met het coronavirus geregistreerd in ons land. Het aantal ziekenhuisopnames en de ziekenhuisbezetting blijft licht dalen

Gemiddeld 3.884 nieuwe besmettingen per dag (+8 procent)

In de week van 6 tot en met 12 april werden in België dagelijks gemiddeld 3.884 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, een stijging met 8 procent in vergelijking met een week eerder. 

Op dit moment worden er elke dag wel gemiddeld 43.327 coronatests afgenomen in ons land. Dat zijn er 20 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, blijft licht toenemen. Deze ligt nu op 9,5 procent en daarmee 1,4 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 239,9 ziekenhuisopnames per dag (-5 procent)

Het aantal ziekenhuisopnames in ons land daalt licht. Tussen 9 en 15 april werden er elke dag gemiddeld 239,9 patiënten met Covid-19 opgenomen in onze ziekenhuizen, een daling met 5 procent in vergelijking met de week ervoor.

Ook de lichte daling van het aantal patiënten in de ziekenhuizen blijft zich voortzetten. Er lagen gisteren 3.032 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Het gaat om een daling van 3 procent. 930 mensen liggen op de afdeling intensieve zorg. 

Gemiddeld 40,6 overlijdens per dag (+3,3 procent)

Het aantal overlijdens blijft nog stijgen. De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 40,6 patiënten aan een coronabesmetting in ons land, een lichte stijging met 3,3 procent. In totaal overleden er in ons land al 23.636 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen 2.058.737 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin. Dat is goed voor 22,4 procent van de bevolking ouder dan 18 en 17,9 procent van de volledige bevolking. 659.332 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 7,2 procent van de volwassenen in ons land en 5,7 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20