Coronacijfers: Aantal ziekenhuisopnames daalt licht

Het aantal ziekenhuisopnames in ons land daalt licht. Ook de dalende trend van het aantal coronabesmettingen zet zich voort, al wordt er ook gevoelig minder getest. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano. 

Het gemiddelde aantal patiënten dat elke dag met Covid-19 wordt opgenomen in de Belgische ziekenhuizen, daalt weer licht. Ook het aantal coronabesmettingen en de ziekenhuisbezetting blijft dalen. 

Gemiddeld 3.436 nieuwe besmettingen per dag (-19 procent)

In de week van 5 tot en met 11 april werden in België dagelijks gemiddeld 3.436 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, een daling met 19 procent in vergelijking met een week eerder. 

Op dit moment worden er elke dag wel gemiddeld 40.465,7 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 31 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 9,5 procent en daarmee 1,4 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 241,6 ziekenhuisopnames per dag (-7 procent)

Het aantal ziekenhuisopnames in ons land daalt licht. Tussen 8 en 14 april werden er elke dag gemiddeld 241,6  patiënten met Covid-19 opgenomen in onze ziekenhuizen, een daling met 7 procent in vergelijking met de week ervoor.

De lichte daling van het aantal patiënten in de ziekenhuizen blijft zich voortzetten. Er lagen gisteren 3.049 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Het gaat om een daling van 4 procent. 941 mensen liggen op de afdeling intensieve zorg. 

Gemiddeld 41,4 overlijdens per dag (+12,4 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 41,4 patiënten aan een coronabesmetting in ons land, een stijging met 12,4 procent. In totaal overleden er in ons land al 23.603 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen 1.986.064 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin. Dat is goed voor 21,6 procent van de bevolking ouder dan 18 en 17,3 procent van de volledige bevolking. 640.859 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 7 procent van de volwassenen in ons land en 5,6 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen. (wdm)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20