Coinbase onttroont TikTok als populairste app in Amerikaanse Apple Store

De iPhone-app van de beursgenoteerde cryptocurrency exchange Coinbase staat nu bovenaan de hitlijsten van de Apple App Store.

Volgens appfigures.com is Coinbase momenteel de populairste door Apple aangeboden app in de Verenigde Staten. De cryptobeurs steekt hiermee onder meer TikTok, YouTube, Facebook, Instagram, en handelsapp Robinhood de loef af, weet de gespecialiseerde website Cointelegraph

Cash App, waarmee gebruikers geld kunnen sturen en Bitcoin (BTC) kunnen kopen, staat op het moment van schrijven op de 16de stek, terwijl de apps van Binance en Trust respectievelijk op nummers 25 en 26 staan. 

De Coinbase-app heeft zich de afgelopen maand opvallend vaak in de buurt van de hitlijst-elite begeven. De app liet meestal echter Robinhood voorgaan op de nummer één positie. 

Nasdaq

Sinds het bedrijf in april begon met het verhandelen van zijn aandelen op de Nasdaq, lijkt de aandacht van het grote publiek echter te zijn toegenomen. Dit is mogelijk de reden voor een toename van het aantal desktop- en mobiele gebruikers. 

De cryptobeurs is sindsdien ook een samenwerking aangegaan met veilinggigant Sotheby’s om cryptobetalingen te faciliteren.

Short squeeze

Wat Robinhood betreft, ziet de toekomst er misschien iets minder rooskleurig uit. Amerikaanse wetgevers richten nog steeds hun vizier op Robinhood nadat de trade app door grote hedgefondsen beschuldigd werd van marktmanipulatie. Ook multimiljardair Warren Buffett liet zich een tijdje geleden in zeer scherpe bewoordingen uit over de beleggingsapp. Volgens Buffett profiteert Robinhood van de gokinstincten van mensen.

De beschuldiging van marktmanipulatie kwam als reactie op de ‘shortsqueeze’ door Redditors op de GameStop-aandelen eerder dit jaar. Vorige week hield het ‘House Financial Services Committee’ zijn derde en naar verluidt laatste hoorzitting over de GameStop-controverse.

Coinbase’s trading app had ongeveer 2 miljoen downloads in april volgens gegevens van analytische site SensorTower. De app was voor het eerst beschikbaar in de Apple Store in 2014.

Lees ook: Paradoxaal: het aandeel van handelsplatform Coinbase doet het slecht omdat de cryptowereld het goed doet

(evb)

Meer