Wall Street duikt in het rood maar GameStop-aandeel blijft hard gaan

De Amerikaanse beurzen gaan rood van start op het einde van de week. Virusvrees en het kluwen van de shortsqueeze laten zich voelen.

Bij de openingsbel deed de Dow er een procent af. Op de Nasdaq Composite ging het een half procent lager, net zoals op de S&P 500.

Alle ogen blijven uiteraard gericht op GameStop, het aandeel waar redittors hun pijlen op richtten. Dat blijft stijgen en is nu 70 procent meer waard dan op donderdag, op het moment van schrijven betaalt u er 306 dollar voor.

Een aantal brokers, zoals Robinhood, stopten tijdelijk de handel in GameStop, maar die is nu hervat. Het komt Robinhood wel op veel kritiek te staan. De broker haalde een miljard dollar op om te verzekeren dat zijn traders ook konden blijven handelen in volatiele aandelen zoals GameStop en AMC Entertainment. De SEC wil er zich intussen met die risicovolle handel moeien.

Dan is het natuurlijk ook uitkijken naar Johnson en Johnson, dat vandaag de resultaten van zijn vaccin voorlegde. Met een effectiviteit van 66 procent scoort dat lager dan AstraZeneca en Pfizer. Het aandeel zakt met bijna 4 procent. Ook NovaVax kon betere resultaten voorleggen. Het aandeel

Goed nieuws kwam er ook voor Caterpillar. De machinebouwers gaan 0,6 procent hoger nadat het boven verwachting scoort. De winst per aandeel verhoogt minder dan vorig jaar, maar wel meer dan verwacht. Aandeelhouders krijgen nu 2,12 dollar per aandeel.

Ook halfgeleiderbedrijf Skyworks Solutions doet het prima. Het aandeel springt ruim tien procent hoger na de bel. Dat wordt op de hielen gevolgd door Moderna. Dat profiteert logischerwijze van de resultaten van Johnson en Johnson.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20