Robinhood verbiedt beleggen in GameStop en AMC

Een groot aantal brokers, waaronder de hippe beleggingsapp Robinhood, hebben de aankoop van de aandelen van onder andere GameStop en AMC tijdelijk verboden. Veel speculanten zetten momenteel in op die aandelen, na een shortsqueeze van leden van een beleggersforum.

Een half uur voor de openingsbel leek GameStop, het aandeel dat al enkele dagen een speculantendoelwit is, op ruim 17 procent verlies te staan. Een deel van de reden blijkt de handelsstop te zijn bij beleggingsapp Robinhood, maar ook andere brokers hebben tijdelijk de boel stilgelegd.

Niet mee? Wat is er aan de hand op Wall Street? En wat is een short squeeze precies?

Hoe het begon: ‘Meest gehate aandeel van Wall Street’ maakt gekke koerscapriolen

Wie GameStop-opties wou kopen bij Interactive Brokers, komt ook van een kale reis terug. Zowel Interactive Brokers als Robinhood hebben het over extreme volatiliteit.

Broker Trading212, nog een beleggingsapp maar nu uit Londen, laat verkopen nog wel toe. De app heeft het over risicobeheer. Broker212 heeft een erg jong publiek.

The Sky Is The Limit

Dat heeft andere speculanten intussen niet tegengehouden. Het aandeel van GameStop staat een half uur na de bel alweer op flinke winst: 20 procent erbij. Het einde is blijkbaar nog niet in zicht.

Overigens blokkeerden enkele brokers niet enkel het aandeel van GameStop, maar ook die van Tootsie Roll, Express, AMC Theatres, Blockbuster Video en Nokia. Nostalgie aan een prijsje.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20