Betalen met Bitcoin of Ether mogelijk bij veiling kunstwerk Banksy

Het veilinghuis Sotheby’s aanvaardt volgende woensdag voor het eerst de cryptomunten Bitcoin en Ether als betaalmiddel voor een fysiek kunstwerk.

Het gaat niet om zomaar een kunstwerk, maar om het protestschilderij ‘Love is in the Air’ van street art-kunstenaar Banksy. De waarde wordt tussen 3 en 5 miljoen dollar ingeschat. De veiling zelf, die volgende woensdag in New York plaatsvindt, zal zoals gebruikelijk in dollar uitgedrukt worden.

Maar Sotheby’s zal voor het eerst betalingen in de twee grootste cryptomunten, Bitcoin en Ether (Ethereum), aanvaarden. De cryptoreus Coinbase staat in voor de praktische verwerking. ‘Deze samenwerking met Coinbase opent de weg naar cryptobetalingen in sommige van onze toekomstige veilingen’, zegt Sotheby’s.

Doorbraak

Dat ook het momenteel razend populaire Ether aanvaard wordt, wordt door waarnemers gezien als een doorbraak voor de challenger van Bitcoin.

Net als concurrent Christie’s experimenteert Sotheby’s ook met de veiling van NFT’s van digitale kunstenaars. (mah)

Lees ook: Bedenker Ethereum is virtueel dollarmiljardair

Meer
Mijn Volglijst

Zeer drukke macro-week voor de boeg

28/11/2021 16:08

(ABM FN) Komende week wordt vooral zeer druk op macro-economisch gebied. Beleggers hebben de handen vol met onder meer inflatiecijfers en inkoopmanagersindices. 

Afgelopen week kende Wall Street een verkorte handelsweek wegens Thanksgiving en Black Friday. Los van die koopjes zien we toch vooral stevig oplopende prijzen wereldwijd. Bedrijven geraken moeilijk aan hun materiaal en moeten hogere kosten maken. Een heel stuk daarvan wordt doorgerekend aan de eindconsument. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20