Bedenker Ethereum is virtueel dollarmiljardair na spectaculaire koersstijging

Vitalik Buterin, de enigmatische Russische-Canadese bedenker van de cryptomunt Ethereum (Ether), is op zijn 27ste virtueel een dollarmiljardair geworden.

Het wonderkind was amper 19 jaar toen hij het Ethereum-netwerk, dat gebruikt kan worden voor slimme digitale contracten, en de cryptomunt Ether ontwierp als alternatief voor bitcoin en als beloning voor de ontwerpers op het Ethereum-netwerk. Ether is de officiële naam van de cryptomunt, maar velen noemen haar toch Ethereum.

Buterin maakte zelf in 2018 bekend dat hij ruim 333.500 Ether bezit in zijn hoofdportefeuille. Doordat de koers dit jaar zowat verviervoudigd is naar zowat 3.300 dollar, springt het cryptovermogen van Buterin virtueel naar 1,1 miljard dollar. Terwijl vorig jaar nog 1.000 dollar als psychologische grens werd gezien, ging Ether deze week door de grens van 3.000 dollar.

Volgens experten is het grote pluspunt van Ether dat het onderliggende netwerk Ethereum almaar meer praktische toepassingen krijgt in de snelle digitale uitwisseling van contracten, documenten en allerhande tokens. Dat is precies wat Buterin al in 2014 voor ogen had.

(lb)

Meer