‘Ether op termijn mogelijk waardevoller dan bitcoin’

Ethereum, de eeuwige tweede op de cryptomarkt, houdt de laatste weken de opwaartse lijn beter vast dan de bitcoin. Vandaag bereikte de digitale munt een belangrijk recordniveau van 2.700 dollar (bijna 2.237 euro).

De totale marktwaarde van ether bedroeg daarnet ruim 300 miljard dollar, tegen iets meer dan 1.000 miljard dollar voor de bitcoin. Volgens Katie Stockton, technisch analist van Fairlead Strategies, is dit niet het einde van de records voor Ethereum.

‘De koersuitbraak biedt ruimte voor een stijging naar ongeveer 3.000 dollar’, zei Stockton tegen Business Insider.

De koersuitbraak van ether moet volgens haar wel worden bevestigd door een slotstand vanavond van boven de 2.550 dollar.

Blockchain

Ether is mogelijk aan een rally bezig vanwege de lancering van het ethereum exchange-traded fund (ETF) op een Canadese beurs, schrijft Indiase zakenkrant Mint. ‘Ether zal deze maand naar verwachting doorbreken tot boven de 3.000 dollar’, meent ook Shivam Thakral, CEO van BuyUcoin.

Beleggers tonen interesse in Ethereum omdat de munt gebruikt zou kunnen worden bij financiële dienstverleningen gestoeld op de blockchain. Denk bijvoorbeeld aan het toekennen van een lening. Zo kunnen banken en makelaars buitenspel gezet worden.

Volgens één analist (Ryan Watkins van cryptocurrency-onderzoeksbureau Messari) zou ether op de lange termijn zelfs bitcoin kunnen overtreffen in waarde en zo de waardevolste cryptovaluta worden.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20