Marktwaarde cryptomunten rondt de kaap van 2.000 miljard dollar dankzij Ethereum

Voor het eerst in de geschiedenis van de cryptomunten is de totale marktwaarde gestegen tot boven de grens van 2.000 miljard dollar. Dat opmerkelijk record is te danken aan de recente hausse van Ethereum.

De marktwaarde van de cryptomunten is in iets meer dan twee maanden verdubbeld tot maar liefst 2.000 miljard dollar, volgens CoinGecko, een site die de koersen van de cryptomunten volgt. De marktwaarde flirtte vorige week al met die recordhoogte.

Hausse Ethereum

Bitcoin blijft tot op heden de meest waardevolle cryptomunt. De digitale munt is goed voor zo’n 50 procent van de totale marktwaarde. Op één jaar tijd is de waarde van bitcoin gestegen van 7.300 tot 59.100 dollar. Dat is een stijging van maar liefst 705 procent.

De recente toename van de marktwaarde van de cryptomunten is weliswaar te danken aan Ethereum. De waarde van de tweede grootste cryptomunt is sinds begin dit jaar gestegen van 1.050 dollar naar 2.100 dollar. Dat is een verdubbeling. Volgens CoinGecko bedraagt de marktwaarde momenteel 243 miljard dollar.

Koers van Ethereum de afgelopen 90 dagen – Bron: CoinGecko

Beleggers tonen almaar meer interesse in Ethereum omdat de munt gebruikt zou kunnen worden bij zogenaamde DeFi-toepassingen. Dat zijn financiële dienstverleningen die gestoeld zijn op de blockchain. Denk bijvoorbeeld aan het toekennen van een lening. Op die manier worden banken en makelaars buitenspel gezet.

In het vizier van bedrijven

Voorts heeft de nieuwe beleggingshype NFT’s, non-fungible tokens, de cryptomunt een extra boost gegeven. De onderliggende technologie steunt meestal op die van Ethereum.

Voorts lijken ook grote bedrijven almaar meer interesse te tonen in Ethereum. Zo heeft Meitu, een app voor fotobewerking, onlangs voor 22,1 miljoen dollar aan Ethereum gekocht. ‘Blockchaintechnologie heeft het potentieel om zowel de bestaande financiële als de technologiesector te ontwrichten, vergelijkbaar met de manier waarop mobiel internet het pc-internet en vele andere offline industrieën heeft ontwricht’, liet het bedrijf in maart weten. (wdm)

Meer