Ethereum komt in vizier van bedrijven: Chinese app voor fotobewerking koopt 22 miljoen dollar aan ethereum

Bitcoin kan op heel wat belangstelling rekenen van allerhande techbedrijven, waaronder Tesla. Nu lijken sommige bedrijven ook andere cryptomunten in het vizier te nemen. Meitu, een app voor fotobewerking, heeft zijn pijlen gericht op ethereum.

Meer en meer bedrijven zien in de cryptomunten een alternatief voor cash. Dat brengt vandaag geen of zelfs een negatieve rente op. Ook de Chinese bedrijven lonken naar de cryptomunten. Tot op vandaag blijft bitcoin de cryptomunt bij uitstek. Zo hebben Tesla en Square onlangs nog geïnvesteerd in de alom bekende digitale munt.

22 miljoen dollar aan ethereum

Ook in China nemen almaar meer bedrijven de cryptomunten in het vizier. Meitu heeft voor 40 miljoen dollar aan cryptomunten gekocht. Opvallend: het merendeel van het kapitaal werd gebruikt om ethereum te kopen. In totaal heeft Meitu 22,1 miljoen dollar aan ethereum. Het overige gedeelte van het geld (17,9 miljoen dollar) werd belegd in bitcoin.

‘Blockchaintechnologie heeft het potentieel om zowel de bestaande financiële als de technologiesector te ontwrichten, vergelijkbaar met de manier waarop mobiel internet het pc-internet en vele andere offline industrieën heeft ontwricht’, liet het bedrijf maandagochtend in een persbericht weten.

Potentiële waardestijging

Meitu is er ook van overtuigd dat de cryptomunten nog veel potentieel hebben om in waarde te stijgen. ‘De munten kunnen op die manier dienen als diversificatie ten opzichte van het aanhouden van cash. Op dit moment heerst er een depreciatiedruk op cash ten gevolge van het lagerentebeleid van de centrale banken’, klinkt het.

Het bedrijf wil ook aan zijn investeerders tonen dat het vastberaden is om de technologische evolutie te omarmen. Kort na de bekendmaking schoot het aandeel van Meitu 3,3 procent omhoog.

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20