Gouden week voor ethereum stuwt crypto’s marktkapitalisatie richting 2.000 miljard dollar

Voor de allereerste keer heeft de cryptomunt ether of ethereum de kaap van 2.000 dollar gerond. Dankzij de klim van de op een na populairste cryptomunt stijgt de volledige marktwaarde van alle cryptomunten samen naar nieuwe hoogten.

De digitale munt ether, vaak ook ethereum genoemd naar het onderliggende netwerk, bouwde voort op recente winsten na de beslissing van Visa om een stablecointransactie uit te voeren op haar oude betalingsplatform.

Bron: Bloomberg

Mark Cuban

Op 1 april gaf billionnaire investeerder Mark Cuban toe dat hij veel ethereum-tokens bezit. Hij prees de slimme contractfuncties. ‘Dat is wat het spel veranderde’, voegde de bekende ondernemer eraan toe, ‘Dat is wat me enthousiast maakte. Dat is waarom het veel op het internet lijkt’.

De portefeuille van Cuban bestaat voor 60 procent uit bitcoin, voor 30 procent uit ethereum en voor 10 procent uit diverse andere cryptocurrencies.

Bitcoin

Bitcoin bereikte ook weer de 60.000 dollar en herstelde zich van de flash-crash eerder deze week.

Bron: Bloomberg

De winsten in bitcoin en altcoins heeft de totale cryptomarktkapitalisatie opgetild naar bijna 2 biljoen dollar, of 2.000 miljard dollar. De vorige piek in januari 2018 deed de crypto’s naar 831 miljard dollar klimmen.

Bitcoin is nu de achtste grootste asset in de wereld (net achter de totale kapitalisatie van zilver en boven Facebook). Ethereum is de 45e grootste asset (net boven Coca-Cola en achter Netflix).

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20