Visa gaat transacties met cryptocurrency toestaan

Kredietkaartbedrijf Visa gaat het gebruik van cryptomunt USD Coin toestaan om transacties af te wikkelen op zijn betalingsnetwerk. Dat meldde de firma vandaag aan Reuters.

‘We hebben het proefprogramma met betalingsplatform Crypto.com gelanceerd. Dat was succesvol. Daarom zijn we van plan om de optie later dit jaar aan meer partners aan te bieden,’ klinkt het.

De USD Coin (USDC) is een stablecoin cryptomunt waarvan de waarde direct gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

Toenemende vraag

Deze aankondiging komt op een moment dat verschillende financiële bedrijven (o.m. Goldman Sachs en Mastercard Inc.) gebruik beginnen te maken van cryptocurrencies voor beleggings- en betalingsdoeleinden.

“We zien een toenemende vraag van consumenten over de hele wereld om digitale valuta te kunnen openen, vasthouden en gebruiken. En onze klanten willen producten die consumenten die mogelijkheid bieden”, zei Cuy Sheffield, hoofd crypto bij Visa.

Stel: een klant kiest ervoor om met een Crypto.com Visa-kaart een kopje koffie te betalen. Dan moet de digitale valuta in een cryptocurrency wallet worden omgezet in traditioneel geld.

De cryptocurrency wallet stort de traditionele fiatvaluta op een bankrekening. Die moeten aan het eind van de dag naar Visa worden overgemaakt. Dit om eventuele transacties af te wikkelen, wat voor bedrijven extra kosten en complexiteit met zich meebrengt.

Geen traditioneel geld

De nieuwste technologie van Visa, die gebruik zal maken van de Ethereum blockchain, maakt een einde aan die noodzaak. Digitale munten omzetten in traditioneel geld zal niet meer nodig zijn.

Visa werkte samen met digitale activabank Anchorage en voltooide de eerste transactie deze maand.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20