Cryptomunt Ether overschrijdt kaap 3.000 dollar voor eerste keer

Ether (ETH), de tweede grootste cryptomunt volgens marktwaarde, schoot zondag boven de 3.000 dollar voor de eerste keer ooit. Op 15 dagen tijd klom Ether van 2.000 naar 3.000 dollar. Eind 2021 kan de munt op 10.000 dollar staan.

Sinds maandag staat de cryptomunt Ether (ETH), van het Ethereum-netwerk, op een marktwaarde van zo’n 3.086 dollar. Dat betekent een stijging van meer dan 6,6 procent in de laatste 24 uur. Ether stijgt nu elk jaar gemiddeld zo’n 300 procent, een pak meer dan bitcoin, die ongeveer 95 procent stijgt per jaar en de laatste 24 uur omhoog klom met zo’n 2,16 procent.

De indrukwekkende piek van de tweede meest waardevolle cryptomunt trekt heel wat hongerige ogen aan. Het aantal actieve beleggers in de munt staat nu op zo’n 771.000. Een stuk hoger dan het vorige record van 739.000 in november 2020. Elke dag worden er op de blockchain achter Ether zo’n 1,376 miljoen transacties verricht, een stijging van 22 procent vergeleken met vorig jaar, weet blockchain-databedrijf Glassnode.

Europa gaat in zee met Ethereum

Het Ethereum-netwerk dient als een gedecentraliseerd platform op de blockchain waarop geld en documenten verhandeld kunnen worden. De effectiviteit van het crypto-netwerk trekt nu ook de interesse van de Europese overheid als een handelsplatform om potentieel beleggingen digitaal te faciliteren.

De Europese Investeringbank (EIB) publiceerde vorige week bijvoorbeeld een rapport waarin er wordt nagegaan of obligatieleningen kunnen gelanceerd worden via de blockchain van Ethereum. Daarvoor moeten eerst wel de praktische uitdagingen rond de transactiekosten op het Ethereum-netwerk worden uitgeplozen.

De EIB kondigde op 28 april wel aan een tweejarige digitale obligatie van 121 miljoen te zullen lanceren op het Ethereum-netwerk in samenwerking met de Amerikaanse bank Goldman Sachs.

Ooit boven de 10.000 dollar?

Door de hausse van Ether profiteren ook Ethereum-rivalen zoals Binance, Solana en Polkadot mee van de stierenmarkt. Binance tekende in de laatste 24 uur een groei van 3,87 procent aan en stond maandagochtend op een waarde van 633 dollar.

Volgens Coindesk kan ether tegen het einde van dit jaar boven de 10.000 dollar staan.

Meer