‘Ether kan binnen een week 5.000 dollar waard zijn’

De cryptomunt ether heeft de wind in de zeilen. De munt heeft afgelopen maandag de kaap van 3.000 dollar gerond. Volgens Nigel Green, oprichter en CEO van de financiële dienstverlener deVere Group, kan de koers binnen een week oplopen tot 5.000 dollar.

Na maandag de symbolische kaap te hebben gerond blijft ether op recordkoers zitten. Op het moment van dit schrijven is de cryptomunt welgeteld 3.467 dollar waard. Dat is 35,6 procent meer dan een week geleden. Toen betaalde u 2.544 dollar voor een ether. Hoe dan ook lijkt er op het eerste gezicht geen einde te komen aan de hausse.

Tot 5.000 dollar

Green is ervan overtuigd dat de waarde van de munt binnen een week kan oplopen tot 5.000 dollar. ‘Ether is een van de belangrijkste winnaars in de bredere explosie op de cryptomarkt’, schreef hij maandag in een bericht. ‘De hausse van de afgelopen maanden is aangewakkerd door de grote belangstelling van grote institutionele beleggers en het groeiende besef dat grenzeloze digitale valuta’s de toekomst van het geld zijn.’

Ether wint aan populariteit door de vele toepassingen die gecreëerd kunnen worden op de blockchain. Zo maken veel FNG’s, non-fungible tokens, gebruik van de blockchain ethereum. Dat zijn als het ware stukjes digitale kunst waarvoor beleggers soms miljoenen dollars veil hebben. In maart werd bijvoorbeeld de eerste tweet van Jack Dorsey, de CEO van Twitter, verkocht voor 2,9 miljoen dollar.

Stijgende handelsvolumes

Afgelopen maand zijn er ook immens veel ethers verhandeld. Uit recente cijfers van The Block, een nieuwssite gespecialiseerd in cryptomunten en blockhain, blijkt dat de handelsvolume van bitcoin en ether samen op de legitieme cryptobeurzen in april is gestegen tot 792,5 miljard dollar, een nieuw record.

Sommige experts geloven dat ether op lange termijn zelfs meer waard kan zijn dan bitcoin. Ryan Watkins van het cryptocurrency-onderzoeksbureau Messari is daar één van. ‘De manier waarop ethereum geld wordt, is eigenlijk niet door door landen te worden aanvaard als een valuta. De manier waarop het geld wordt, is eigenlijk door zijn eigen economie op te bouwen’, liet hij een tijdje geleden weten. ‘Die economie kan op termijn groter zijn dan de bbp van enkele grote landen.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20