Bitcoin heeft deze records gebroken in april

April was een turbulente maand voor de cryptomunten, voornamelijk voor bitcoin. Na het breken van een nieuw record moest de munt wat terrein prijsgeven. Een koers van 64.800 dollar is overigens niet het enige record dat bitcoin heeft gebroken vorige maand.

April was een bijzonder turbulente maand voor de cryptomunten, voornamelijk voor bitcoin. Tijdens de eerste twee weken van die maand leken de cryptomunten de wind in de zeilen te hebben. Tussen 1 en 14 april was de koers van bijvoorbeeld bitcoin gestegen van zo’n 59.000 dollar naar 64.800 dollar, een nieuwe recordhoogte. Die stijging werd enkele dagen later opgevolgd door een correctie. Samen met tal van andere cryptomunten moest bitcoin wat terrein prijsgeven. De koers van bitcoin was even gezakt tot 48.000 dollar.

Intussen heeft het merendeel van de cryptomunten een herstelbeweging ingezet. Ether heeft zelfs al een nieuw een record gebroken. De tweede grootste cryptomunt had afgelopen zondag voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de munt de kaap van 3.000 dollar gerond. Momenteel schommelt de koers rond 3.150 dollar.

Record samen met ether

Hoe dan ook heeft bitcoin naast een recordkoers nog een ander record gebroken. Volgens Lars Hoffman, onderzoeker van The Block, een nieuwssite gespecialiseerd in cryptomunten en blockhain, is de handelsvolume van bitcoin en ether samen op de legitieme cryptobeurzen gestegen tot 792,5 miljard dollar, een nieuw record.

Ook wanneer we naar de handelsvolume van alle cryptomunten kijken zien we dat er sprake is van een recordbedrag. In april is de handelsvolume van alle cryptomunten gestegen tot 1.580 miljard dollar. Dat is 49 procent meer dan in maart. Een groot deel daarvan zat in de handel van stablecoins. Het volume van dit type cryptomunten is in april gestegen met 31,2 procent tot 504,2 miljard dollar.

Volatiele koers stuwt handelsvolumes

Dat er zoveel cryptomunten verhandeld werden in april komt niet geheel als een verrassing. Door de volatiele koers afgelopen maand zijn er veel cryptomunten van eigenaar gewisseld.

Tijdens de eerste weken van april zullen veel beleggers zich ingekocht hebben om te profiteren van de stijging. De correctie die daarop volgde kan er dan weer voor gezorgd hebben dat veel van hen naar de uitgang zijn gevlucht.

Meer