Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Chinese Tesla-uitdager krijgt 1,4 miljard dollar aan staatssteun

Logo Business AM
Auto

25/02/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Isopix

Nio, zeg maar het Chinese Tesla, heeft zich verzekerd van 1,42 miljard dollar aan extra middelen. De aandelen van de autobouwer stegen, in een reactie op het nieuws, met 35 procent.

Het geld is afkomstig van de regering van het Chinese Hefei. Deze stad en regio gelden als een populaire ‘hub’ voor autofabrikanten. In ruil voor de financiering zal Nio een Chinees hoofdkwartier bouwen in Hefei, met daarnaast nog verschillende centra voor onderzoek en ontwikkeling én productievestigingen. ‘Nio is van plan zijn relatie met het lokale ecosysteem te verdiepen’, klinkt dat dan officieel in een persbericht.

Het is goed nieuws voor de Chinese autobouwer. Eind vorig jaar maakte Nio bekend dat het dringend op zoek was naar extra middelen om de verkoop te kunnen opdrijven. De vertragende Chinese automarkt en de toenemende concurrentie legden een zware druk op het bedrijf, dat al een dikke 2.000 mensen moest afdanken.

Met de extra middelen wil Nio verder de concurrentie met Tesla aangaan. De elektrische autobouwer opende eind vorig jaar een zogenaamde ‘Gigafactory’ in Shanghai. Daar moeten op termijn 150.000 voertuigen per jaar van de band rollen. Door het coronavirus Covid-19 werd de productie begin februari wel anderhalve week stilgelegd.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton