Tesla krijgt groen licht voor productie in China

Tesla is door China toegevoegd aan een lijst met goedgekeurde autofabrikanten. Daarmee is de laatste horde genomen om de productie in de nieuwe fabriek in Shanghai te starten.

Het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie maakte donderdag bekend dat Tesla groen licht krijgt voor productie in het land. Samen met de Tesla-fabriek is de goedkeuring een teken dat China zijn automarkt wil openstellen voor buitenlandse concurrenten.

Begin oktober raakte bekend dat Tesla de productie in de Chinese vestiging nog deze maand wil opstarten. In Shanghai moeten tegen het einde van dit jaar minstens 1.000 Model 3’s per week van de band rollen. Op die manier wil Tesla zijn verkoop naar een hoger niveau tillen. Ook kan de autobouwer zo importtarieven – in het kader van de handelsoorlog – vermijden.

Of Tesla in dat ambitieuze doel zal slagen, moet de toekomst nog uitwijzen. In het tweede kwartaal heeft Tesla 97.000 wagens afgeleverd. Een absoluut record, maar wel 3.000 voertuigen minder dan beloofd. Volgens topman Elon Musk zal het vierde kwartaal van dit jaar soelaas brengen op dat vlak.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20