Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Boeing verlengt productiestop in Amerikaanse fabrieken

Logo Business AM
Mobility

06/04/2020 | Pieterjan Neirynck | 3 min leestijd

Vliegtuigbouwer Boeing verlengt de productiestop in zijn fabrieken ‘tot nader order’. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf zondag bekend.

De oorzaak is uiteraard het nieuwe coronavirus. Vorige maand liet de vliegtuigproducent al weten dat de productie van de zogenaamde widebody-vliegtuigen twee weken zou stilliggen. Van de 737 MAX, het geplaagde toestel van Boeing, worden al sinds januari geen nieuwe exemplaren meer gemaakt.

‘We houden zo rekening met de gezondheid en veiligheid van onze werknemers, de verspreiding van Covid-19 in de staat Washington, de betrouwbaarheid van de toeleveringsketen én de aanbevelingen van de overheid’, staat in de mededeling. Het gaat enkel om de vestigingen in de omgeving van Seattle.

60 miljard dollar

Het belooft een moeilijke tijd te worden voor vliegtuigbouwers als Boeing en Europese rivaal Airbus. Naast de malaise rond de 737 MAX, ziet de vliegtuigbouwer nu geen nieuwe bestellingen meer binnenlopen. Bij zowat alle vliegtuigmaatschappijen staan de toestellen aan de grond, omdat er geen vraag is naar vliegtuigreizen. Boeing was al genoodzaakt om 60 miljard dollar aan overheidssteun aan te vragen, als deel van het omvangrijke stimuluspakket van de regering.

En ook het coronavirus an sich treft het bedrijf. Op in totaal 160.000 medewerkers hebben er al minstens 135 positief getest op Covid-19, bevestigde een woordvoerder van Boeing aan de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Lees ook:

Source: CNBC


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks