Bitcoin doorbreekt de kaap van 40.000 dollar

De koers van Bitcoin klom woensdagochtend even boven de 40.000 dollar. Die prijs was een weerstandslijn die de cryptomunt de laatste weken met moeite kon doorbreken.

Waarom is dit belangrijk?

Bitcoin wordt deze week door een salvo van stiers nieuws en marktenthousiasme de hemel ingepompt. De laatste keer dat de koers van Bitcoin de kaap van 40.000 doorbrak, was rond 16 juni.

Woensdagochtend stond de cryptomarkt opnieuw volledig in het groen. Bitcoin (BTC), de grootste cryptomunt ter wereld qua marktkapitalisatie, overschreed toen ook even de psychologische weerstandslijn van 40.000 dollar.

Volgens de tabellen van Coinmarketcap staat de koers van Bitcoin op het moment van schrijven net onder de 40.000. Dat betekent een stijging van 7,11 procent op 24 uur en een 7-daagse klim van maar liefst 29,67 procent.

Het is de eerste keer sinds midden juni dat de cryptomunt opnieuw deze belangrijke weerstandslijn kon innemen. De voorbije week werden “short sellers”, beleggers die wedden tegen de koers van Bitcoin, volledig uit de markt geperst door het vernieuwde optimisme op de cryptomarkt.

De oorzaak voor het marktoptimisme

Tijdens de “B Word”-conferentie van superbelegger Cathie Wood op 21 juli, hadden Tesla-baas Elon Musk en Twitter-CEO Jack Dorsey een stiers gesprekje over Bitcoin. Musk onthulde dat zowel hijzelf als SpaceX en Tesla Bitcoin bezitten.

De Zuid-Afrikaanse techmiljardair gaf ook aan dat Tesla in de nabije toekomst wellicht opnieuw Bitcoin zal aanvaarden betaalmiddel. De prijs van Bitcoin klom door het nieuws opnieuw boven de 30.000 dollar en Ethereum herstelde boven de steunlijn van 2.000 dollar.

Jack Dorsey deed enkele dagen later ook een reeks uitspraken die invloed hadden op het sentiment van beleggers. De topman van Twitter kondigde aan dat het sociale mediaplatform werkt aan features die Bitcoin zullen gebruiken. Hiermee wil Dorsey Bitcoin een voorzet geven om de “globale munt van het internet” te worden.

Het hek is van de dam

Nadat later duidelijk werd dat superbeleggers en “family offices” op Wall Street opnieuw naar Bitcoin lonken, keken veel investeerders geïnteresseerd mee over de schouders.

Daarna gingen er zelfs geruchten rond dat Amazon in cryptomunten zou stappen, wat ongelooflijk groot nieuws zou betekenen voor de gehele blockchainsector.

Amazon ontkende de geruchten, maar het hek was al van de dam. De marktbeweging van woensdag toont aan dat de accumulatie van positief nieuws mogelijk heeft geleid tot een nieuwe “bull run” op de cryptomarkt.

Lees ook: Waarom is Bitcoin eigenlijk zo waardevol? 6 redenen

(lb)

Meer
Lees meer...
Markten