Twitter gaat Bitcoin gebruiken voor toekomstige features

Twitter-CEO Jack Dorsey zei donderdag tijdens een winstoproep dat het sociale mediaplatform Bitcoin zal omarmen als de globale munteenheid van het internet. Twitter zal Bitcoin ook gebruiken om gedecentraliseerde features te introduceren.

Waarom is dit belangrijk?

Jack Dorsey voegt de daad bij het woord. Nadat hij deze week een verschijning maakte op de “B Word”-cryptoconferentie van superbelegger Cathie Wood, waar hij met haast utopische woorden over de toekomst van Bitcoin sprak, kondigde hij donderdag onmiddellijk aan dat Twitter in de toekomst Bitcoinfeatures zal hebben.

Tijdens een winstoproep met de aandeelhouders van Twitter sprak Jack Dorsey donderdag over de mogelijke integratie van Bitcoin op het sociale mediaplatform.

De integratie van Bitcoin zou verlopen via twee gloednieuwe producten: de “Super Follows” en “Tip Jar”, ofwel de “fooienpot”. Gebruikers zullen dus wellicht via de cryptomunt Bitcoin kunnen betalen om hun favoriete Twittergebruikers extra in de verf te zetten of te belonen.

Globale munt van het internet

Dorsey ziet de cryptomunt Bitcoin als de “beste kandidaat” om de globale munteenheid van het internet te worden. Hij vindt dat zijn bedrijf moet helpen om de Bitcoin te promoten.

“Als het internet zijn eigen globale munt zou hebben, een wereldwijde valuta, zullen we features zoals de Super Follows, e-commerce, abonnees en Tip Jar veel sneller kunnen uitrollen. We zullen ook elke persoon op de planeet kunnen bereiken in plaats van elke markt individueel te benaderen”, zei Dorsey in de winstoproep.

Er is nog een andere reden waarom Dorsey Bitcoin interessant vindt voor Twitter. Met de integratie van Bitcoin zou zijn bedrijf namelijk ook inkomsten vanuit de groeiende blockchainsector kunnen aantrekken. Daardoor zou Twitter niet alleen meer afhankelijk zijn van reclame voor inkomsten.

Neem notities, Zuckerberg

Op 16 juli kondigde Dorsey trouwens al aan dat hij met zijn softwarebedrijf Square zal werken aan financiële diensten. Nu weten we dus ook waar die diensten zullen gebruikt worden.

Mark Zuckerberg zal overigens druk in de weer zijn om notities te nemen. Facebook bekijkt al een tijdje de mogelijkheid om via zijn eigen cryptomunt Diem de introductie van e-commerce en andere features vlotter te laten verlopen.

In ieder geval reageerde de cryptomarkt positief op het voornemen van Dorsey. 

Op het moment van schrijven, steeg de koers van Bitcoin in de afgelopen 24 uur met zo’n 1,5 procent tot de net boven de 32.500 dollar.

(bzg)

Lees ook: De volgende Facebook en Twitter zullen op het netwerk van Ethereum gebouwd worden

Meer