Uitspraken Musk stuwen koers Bitcoin en Ethereum

Teslabaas Elon Musk gaf in een online gesprek van “The B Word”-conferentie een inkijk in zijn eigen cryptoportefeuille. Dat leidde tot koersstijgingen voor de twee grootste cryptomunten, Bitcoin en Ethereum (Ether).

Musk, verreweg de grootste influencer in cryptoland, gaf woensdagavond immers aan Bitcoin, Ethereum en uiteraard zijn lievelingsmunt Dogecoin persoonlijk in portefeuille te hebben.

  • Vooral de koers van Ethereum reageerde en stond op een bepaald moment 12 procent hoger tegenover een dag eerder. Die stijging is wel niet volledig aan Musk toe te schrijven, want de meeste cryptomunten zaten de uren ervoor ook al in de lift. Ethereum stond donderdagochtend met een winst van bijna 9 procent op de tabellen van Coinmarketcap, waardoor de munt net de psychologische kaap van 2.000 dollar overschreed.
  • Bitcoin stond op hetzelfde tijdstip bijna 6 procent hoger en zweefde weer boven 32.000 dollar. Het kan snel verkeren. Eerder deze week was de munt nog onder 30.000 dollar gezakt.
  • Dogecoin won ongeveer 7 procent, tot 19 dollarcent.

Musk, na Jeff Bezos de rijkste mens ter wereld, verklapte dat hij “een aanzienlijk bedrag” in Bitcoin bezit en een beperkt bedrag in Ethereum. Hij maakte ook voor het eerst publiek dat zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX Bitcoins aanhoudt, zoals ook Tesla dat doet.

Pump? Ja. Dump? Nee”

De Teslabaas ging ook in op de kritiek dat hij met zijn tweets over Bitcoin aan “pump & dump” zou doen, eerst de koers de hoogte injagen om dan te cashen via een massale verkoop. “Als de prijs van de bitcoin daalt, verlies ik geld. Het is mogelijk dat ik de munt pump, maar dump doe ik niet”, verklaarde Musk.

Hij liet uitschijnen dat hij geen Bitcoins verkoopt omdat hij in het potentieel op lange termijn gelooft. “Ik zou graag zien dat Bitcoin een succes wordt.” Musk herhaalde zijn bekommernissen rond de energie die nodig is voor het Bitcoinsysteem en herhaalde dat Bitcoin als betaalmiddel kan terugkeren bij Tesla als de delving ecologischer wordt.

De hele sessie, met ook Twitterbaas Jack Dorsey, is hier te herbekijken.

(bzg)

Meer
Mijn Volglijst
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20