Bitcoin zakt onder grens van 30.000 dollar: vrijwel alle winst sinds jaarbegin is weer verdampt

De koers van Bitcoin dook dinsdagvoormiddag onder de psychologische kaap van 30.000 dollar. Drie maanden geleden piekte de cryptomunt nog op bijna 65.000 dollar.

Op het handelsplatform van Coinbase werd rond 11 uur ongeveer 29.800 dollar neergeteld voor 1 BTC. wat circa 5 procent minder dan een dag eerder.

  • Bitcoin bevindt zich daarmee weer ongeveer op het niveau van een maand geleden.
  • ’s Werelds belangrijkste cryptomunt is tegenover het jaarbegin vrijwel zijn volledige koerswinst kwijtgespeeld. Rond de jaarwisseling dobberde de koers immers rond 29.000 Ă  30.000 dollar.
  • Midden april piekte de cryptomunt nog op bijna 65.000 dollar. Wie toen inkocht, is op papier dus ruim de helft van zijn belegging kwijt.
  • Ethereum (ether), de tweede populairste munt, verloor nog meer terrein: min 7 procent in de voorbije 24 uur, tot circa 1.750 dollar. Ook die cryptomunt heeft dus een psychologisch steunniveau, een koers van 2.000 dollar, de voorbije dagen moeten loslaten.

Er is geen pasklare verklaring voor de recentste koersdalingen van de cryptomunten. Volgens sommige analisten houden ze verband met de nervositeit op de aandelenbeurzen, waar de koersen gisteren kelderden. Cryptomunten worden in die visie niet gezien als veilige havens, maar als risicovolle beleggingen die als eerste worden afgestoten als er stormweer verwacht wordt op de financiële markten.

Lees ook: Elon Musk en Jack Dorsey debatteren woensdag live over Bitcoin


Meer
Laatste update:
Laatste update:
Lees meer...
Markten
BEL20