Elon Musk en Jack Dorsey debatteren woensdag live over Bitcoin

Bitcoin zal woensdag het belangrijkste agendapunt worden in een live discussie tussen Tesla-CEO Elon Musk en Twitter-baas Jack Dorsey. Het gesprek vindt plaats tijdens “The B Word”-conferentie, georganiseerd door de Crypto Council for Innovation.

Waarom is dit belangrijk?

Zowel Musk als Dorsey zijn invloedrijke figuren binnen de cryptowereld. Tesla veroorzaakte in mei een crash op de markt door Bitcoin te laten vallen als betaalmiddel. Het graven naar de munt zou te vervuilend zijn. Sindsdien is Musk op zoek naar manieren om het mijnen van ‘s werelds grootste cryptomunt groener te maken. Dorsey is bezield door Bitcoin en zet met zijn softwarebedrijf Square in op het democratiseren van de ontwikkeling van technologie die Bitcoin kan gebruiken.

Vorige maand kondigde de Crypto Council for Innovation, een soort cryptoraad die blockchaintech en crypto wil promoten, de “B Word”-conferentie aan. Dat evenement zou institutionele investeerders en bedrijven moeten overtuigen om te investeren in Bitcoin.

De Crypto Council bestaat uit serieuze cryptospelers zoals cryptobeurs Coinbase, het Bitcoinfonds Fidelity Digital Assets, en softwarebedrijf Square van Twitter-baas Jack Dorsey.

We wisten al dat Dorsey en Ark Investment-CEO Cathie Wood zullen spreken op de conferentie. Maandag kondigde de Crypto Council aan dat ook Tesla-CEO Elon Musk van de partij zal zijn.

Niet geheel een verrassing

Eigenlijk had Musk al bijna een maand geleden toegezegd om in gesprek te gaan met Dorsey.

Op 25 juni tweette Dorsey naar Musk dat ze “hét gesprek” moesten hebben. Daarmee bedoelde de Twitter-baas dat de twee techmiljardairs eens een hartig woordje over Bitcoin moesten spreken.

Crypto-boksmatch

Het belooft een interessant debat te worden tussen de twee techgiganten. Dorsey en Musk hebben zeer uiteenlopende meningen over Bitcoin.

Dorsey is feitelijk een onherroepelijke Bitcoinstier die zijn enthousiasme voor de digitale munt niet onder stoelen of banken steekt.

Musk heeft zich al vaak bezorgd uitgelaten over de vervuilende manier waarop Bitcoins gemined worden. In mei liet Tesla dan ook Bitcoin vallen als betaalmiddel. “Cryptovaluta zijn een goed idee voor verschillende redenen en hebben een mooie toekomst. Maar hun ontwikkeling kan niet ten koste van het milieu zijn”, schreef Musk ooit op Twitter.

Het wordt woensdag uitkijken of het debat een constructief en inspirerend gesprek zal worden, of een crypto-boksmatch.

(evb)

Lees ook: Twitter-CEO Jack Dorsey over Bitcoin: ‘Ik denk niet dat er iets belangrijkers is in mijn leven om aan te werken’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20