Elon Musk en Jack Dorsey zullen met elkaar over Bitcoin spreken tijdens event in juli

In een bizar Twittergesprek hebben Teslabaas Elon Musk en Twitterbaas Jack Dorsey een akkoord gesloten om tijdens een evenement in juli, genaamd “The B-word”, met elkaar in discussie te gaan over Bitcoin.

Het vreemde Twittergesprek tussen de twee techmiljardairs startte wanneer Dorsey “The B-Word” promootte via zijn persoonlijk profiel. “Nu meer bedrijven en instellingen meedoen, willen we allemaal helpen om wat de open ontwikkeling van Bitcoin perfect maakt te beschermen en verspreiden”, stak Dorsey donderdag van wel. Dat lokte uiteindelijk vrijdag een reactie uit van Musk die aan de Twitterbaas vroeg of hij ‘bicurious’ was.

“Bitcurious”

“Bizar. Laten we een gesprek hebben op het evenement. Je kunt al je curiositeiten delen”, luidde het antwoord van Dorsey. Musk ging meteen in op de uitnodiging en zei dat hij meer dan bereid was dat te doen voor iemand die “Bitcurious” was. Deze keer duidelijk verwijzend naar Bitcoin. “Geregeld. Zal het opzetten”, concludeerde Dorsey.

Een bezoekje aan de site van “The B-word” leert dat het evenement zal plaatsvinden op 21 juli. Naast Jack Dorsey zullen ook Cathie Wood (oprichter van ARK Invest), Adam Back (medeoprichter en CEO van Blockstream), Michael Morrel (Senior Counselor bij Beacon Global Strategies) en John Newbery (oprichter van Brink) aanwezig zijn op “The B-word”. Met de komst van Musk komt er natuurlijk nog een grote naam bij.

Impact Musk

“The B-word is een op Bitcoin gericht initiatief dat zich richt op het demystificeren en destigmatiseren van mainstreamverhalen over Bitcoin, het uitleggen van hoe instellingen Bitcoin kunnen en moeten omarmen, en het onder de aandacht brengen van gebieden van het netwerk die ondersteuning nodig hebben”, staat er op de site van het evenement te lezen.

Vraag is natuurlijk in welke mate de aanwezigheid van Musk op het evenement een impact zal hebben op de koers van de grootste cryptomunt op de markt. Op 8 mei was bijvoorbeeld de koers van Dogecoin (DOGE) omhoog geschoten tot ruim 0,73 dollar, een recordhoogte, omdat Musk die dag te gast was in Saturday Night Live. Hij kon weliswaar de verwachtingen niet inlossen, wat leidde tot een stevige daling van de grapmunt.

Voorts mogen we de meest recente tweets van Musk niet vergeten waarin hij aangaf dat Tesla alsnog Bitcoin zou aanvaarden als betaalmiddel. Voorwaarde is wel dat de munt ecologischer wordt. Vorige maand had hij nog beslist om BTC niet langer te aanvaarden als betaalmiddel voor de elektrische wagens omdat het delven van cryptomunten te vervuilend was.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20