Dogecoin koers neemt diepe duik na SNL-sketch van Elon Musk: ‘To the moon!’

Musk stelde het legertje Dogecoin-beleggers zondagochtend niet teleur met zijn verschijning op SNL. De Tesla-CEO sprak wel degelijk over Dogecoin en prees de cryptomunt zelfs aan. ‘To the moon!’, scandeerde Musk. Toch zakte de prijs van de mememunt onmiddellijk na de crypto-sketch.

Wat zei Elon Musk op SNL over de Dogecoin?

  • In een sketch waarbij verschillende nieuwsfeiten in de Verenigde Staten op de korrel werden genomen, kwam ook natuurlijk de crypto-gekte aan bod.
  • Musk werd daarbij gepresenteerd als een crypto-expert. De ‘nieuwsankers’ vroegen hem wat Dogecoin juist is? Musk probeerde tevergeefs uit te leggen wat blockchain-technologie is en hoe crypto een gedecentraliseerde digitale valuta is.
  • Uiteindelijk moest Musk toegeven dat crypto een ‘hustle’ is. Dat is Amerikaanse jargon voor een schimmige manier om geld te verdienen.
  • Maar Musk sloot de sketch af door te ‘To the moon!’ uit te roepen. Dat is de inmiddels bekende optimistische leuze van de Dogecoin-beleggers. Die hadden gehoopt dat de verschijning van Musk de waarde van de vierde grootste cryptomunt naar 1 dollar zou tillen.

Wat gebeurt er nu met de prijs van Dogecoin?

  • Het ziet er niet goed uit voor de investeerders van de mememunt.
  • De prijs van DOGE nam zondag een duik van 66 naar 51 dollarcent na de verschijning van Musk. Op dit moment (zondagochtend) is de koers opnieuw licht gestegen naar 55 dollarcent. 
  • Dat is nog steeds een terugval van 25,2 procent op 24 uur tijd. En dat terwijl zondag de grote dag voor DOGE moest zijn. Het ziet er dus niet meteen uit alsof de cryptomunt ‘naar de maan’ zal gaan.
  • Ripple heeft de Dogecoin door de catastrofe terug ingehaald als vierde grootste cryptomunt met een marktkapitalisatie van zo’n 68,657 miljard dollar. DOGE staat op een marktkapitalisatie van ongeveer 68,564 miljard dollar.

Het lijkt er dus op dat het Elon-effect van Tweets die de cryptomunt omhoog kunnen stuwen, niet repliceerbaar is op de Amerikaanse televisie. Musk waarschuwde beleggers vrijdag ook al om voorzichtig om te springen met investeringen in de volatiele cryptomunten. Mogelijk heeft dit ook het enthousiasme van de markt op voorhand wat getemperd.

Bekijk hier de SNL-sketch over cryptomunten en Dogecoin:

Lees ook: Zal Elon Musk’s verschijning op SNL de koers van Dogecoin explosief doen stijgen of wordt het een flop?

Meer