Elon Musk tempert verwachtingen Dogecoin na kort dipje: ‘Cryptomunten zijn beloftevol, maar wees voorzichtig’

Cryptoliefhebbers kijken reikhalzend uit naar het tv-optreden van Elon Musk in het Amerikaanse programma Saturday Night Live. Velen verwachten dat hij iets zal zeggen waardoor Dogecoin, een cryptomunt die Musk al meermaals naar omhoog heeft getweet, een nieuw record zal breken. De topman tempert via een tweet weliswaar de verwachtingen.

Waarom is dit belangrijk?

Dogecoin heeft de afgelopen maanden aan populariteit gewonnen. Sinds de start van 2021 is de koers van de grapmunt met maar liefst 14.000 procent gestegen. Musk heeft in het verleden met een tweet de koers van Dogecoin al meermaals de hoogte ingejaagd. Zaterdag neemt hij de rol van gastheer op zich in het populaire Amerikaanse programma Saturday Night Live. Beleggers hopen dat hij die gelegenheid zal aangrijpen om Dogecoin naar omhoog te praten. Met zijn meest recente tweet wil Musk op het eerste gezicht de verwachtingen temperen.

Op het moment van dit schrijven is Dogecoin (DOGE) nog altijd de vierde grootste cryptomunt op de markt. Donderdagnacht zat de grapmunt even in woelig vaarwater. De koers van de cryptomunt was even gezakt van ruim 0,6 naar 0,52 dollar. Dat is een daling van bijna 15 procent. Ondertussen is de munt opnieuw 0,61 dollar waard.

Saturday Night Live

Desalniettemin hopen veel Dogeliefhebbers dat hun favoriete cryptomunt dit weekend hoge toppen zal scheren. Musk zal zaterdag namelijk gastheer spelen op Saturday Night Live (SNL). Verwacht wordt dat hij Dogecoin zal vernoemen tijdens zijn tv-optreden. Dat zou de cryptomunt wel eens een enorme boost kunnen geven. De afgelopen maanden was een tweet van Musk al voldoende om Dogecoin vleugels te geven.

Al lijkt de topman van Tesla de verwachtingen nu te willen temperen. Musk heeft via Twitter een TMZ-interview uit februari gedeeld, waarin hij reageerde op de vraag of hij denkt dat Dogecoin minder waardevol wordt door het feit dat het aanbod inflatoir is. Musk gaf toen toe dat dit het geval was.

Voorzichtigheid geboden

Tegelijk gaf hij aan dat er veel potentieel schuilgaat achter cryptomunten, maar dat beleggers er voorzichtig moeten mee zijn. Tijdens het gesprek erkende Musk dat mensen niet hun spaartegoeden moeten investeren in cryptomunten. ‘Dat is geen wijze beslissing’, aldus Musk. ‘Dit gezegd zijnde, is de kans wel groot dat cryptomunten de toekomstige valuta van de wereld kunnen worden. Vraag is welke cryptomunten dat zullen zijn.’ Musk raadt mensen aan om niet te ver te gaan met hun cryptobeleggingen.

In de video heeft hij het ook over Dogecoin. ‘De munt werd als grap gelanceerd, maar het lot is dol op ironie. Hoe ironisch zou het niet zijn dat de cryptomunt die als grap werd gecreëerd in de toekomst wordt gebruikt als een betaalmiddel’, aldus de topman van Tesla.

(lb)

Meer