Twitter-CEO Jack Dorsey over Bitcoin: ‘Ik denk niet dat er iets belangrijkers is in mijn leven om aan te werken’

Miljardair Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter en digitaal betaalplatform Square, is extreem ‘bullish’ over de toekomst van Bitcoin, de grootste cryptomunt naar marktwaarde. Hij zei ook dat Square overweegt om een ‘hardware Bitcoin wallet’ aan te bieden.

‘Bitcoin verandert absoluut alles’, zei Dorsey gisteren op de Bitcoin 2021 Conference in Miami. Verder: ‘als ik niet bij Square of Twitter zou zitten, zou ik aan Bitcoin werken.’ Maar: ‘Ik geloof dat mijn beide bedrijven nog een rol te spelen hebben.’

Portefeuille

  • Dorsey kondigde ook aan dat Square ‘overweegt’ een hardware wallet voor Bitcoin aan te bieden.
    • Deze werkt als een soort bankrekening voor het ontvangen, verzenden en beheren van uw cryptomunten. Het is een ‘wallet’ in fysieke vorm. Wallets zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. De ‘Ledger Nano S’ doet bijvoorbeeld aan een USB-stick denken.
    • De Bitcoin-wallet van Square zou gebruikers in staat stellen om de cryptomunt op te slaan in een beveiligde gadget en hen te laten kiezen om het later uit te geven.
    • ‘Als we het doen, zouden we het in volledige transparantie bouwen, van software tot hardware-ontwerp, en in samenwerking met de gemeenschap.′
  • Bitcoin-transacties zijn een booming business geworden voor Square, dat consumenten in staat stelt aankopen te doen met de Cash App en de munt digitaal op te slaan. De omzet uit BTC bij het bedrijf klom vorig jaar naar 4,75 miljard dollar, van 516,5 miljoen dollar in 2019.
  • Square voegde in februari voor meer dan 170 miljoen dollar aan Bitcoin toe aan zijn balans, nadat het in oktober vorig jaar voor het eerst in de cryptovaluta had geïnvesteerd. 
  • Aandelen van Square stegen ongeveer 2,7 procent na de opmerkingen van Dorsey. Het aandeel van Twitter sloot vrijdag ongeveer 1 procent hoger.

‘Inclusieve’ financiële infrastructuur

Voor Dorsey heeft Bitcoin het potentieel om een nieuwe financiële infrastructuur te creëren die ‘meer inclusief en ondersteunend is voor gemeenschappen die door de financiële wereld genegeerd worden’. 

Daarom heeft Dorsey, samen met rapper en ondernemer Shawn ‘Jay-Z’ Carter, een miljoenenfonds opgericht om de ontwikkeling van BTC-infrastructuur in Afrika en India te bevorderen.

Het is voor gewone mensen dé manier om zich te beschermen tegen devaluatie van valuta’s, vindt Dorsey. Een standpunt dat hij deelt met Ron Paul, die eerder te gast was op de BTC-conferentie. 

‘Dat is de reden waarom we ons bij Square niet bezighouden met andere munten. We willen Bitcoin de valuta van het internet maken,’ besloot Dorsey.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20