Twitterbaas Jack Dorsey: ‘Bitcoin is het internetgeld van de toekomst’

Techondernemer Jack Dorsey, de stichter-CEO van zowel Twitter als betaalbedrijf Square, gelooft dat bitcoin de beste kaarten heeft om uit te groeien tot de standaardmunt op het internet. Maar dan moet de cryptomunt wel een pak gebruiksvriendelijker worden.

Volgens Dorsey heeft het internet nood aan een munt met een gelijkaardige filosofie, zo zegt hij in een video-interview met nieuwsdienst Reuters, en dan ligt bitcoin voor de hand. ‘Het internet wordt via consensus vooruitgedreven en is gebouwd door iedereen. De ontwikkeling van bitcoin volgt hetzelfde patroon’, zegt de 43-jarige Twitterbaas.

Hij ziet bitcoin uitgroeien tot de standaardmunt voor online transacties. Daarmee is Dorsey optimistischer dan de vele waarnemers die bitcoin wel zien functioneren als belegging, maar niet als dagelijks betaalmiddel. Helemaal neutraal is Dorsey natuurlijk niet, want via de Cash App van zijn betaalbedrijf Square kunnen gebruikers bitcoin kopen en verkopen.

‘Even makkelijk maken als cash’

De techpionier is het eens met de critici dat bitcoin vandaag nog tekortschiet om als vlot betaalmiddel te dienen. ‘We moeten bitcoin zo verder uitbouwen dat het voor iedereen intuïtief te begrijpen is. En vooral makkelijk te gebruiken is, even makkelijk als de overdracht van cash geld.’

Daarvoor moet de transactietijd van een bitcoinbetaling naar omlaag, zegt Dorsey, en de efficiëntie van de technologie omhoog, zodat de kosten van de elektronische transactie beperkt blijven.

Lees ook:

Meer