Jack Dorsey blijft aan als Twitter-CEO

Het sociale netwerk Twitter sluit een overeenkomst met de investeringsmaatschappijen Elliot Management en Silver Lake. CEO Jack Dorsey kan blijven zitten, ondanks eerdere druk van Elliot om hem af te zetten.

Twee weken geleden begon Elliot Management een campagne tegen Twitter-CEO Jack Dorsey. De activistische investeerder, die ongeveer 4 procent van Twitter bezit, vond dat de socialenetwerksite een CEO nodig had die zich volledig op het bedrijf kon richten. Bij Dorsey is dat niet het geval, want hij is ook CEO van het betaalbedrijf Square. En daar was Elliot het niet mee eens.

Nu heeft de investeerder echter toch zijn kar gekeerd. Het bedrijf bereikte een deal met Twitter en krijgt een zitje in de raad van bestuur. In ruil daarvoor mag Dorsey de leiding behouden.

Inkoopprogramma

Aansluitend haalt Twitter een andere investeerder, Silver Lake, aan boord van zijn raad van bestuur. Die pompt meteen ook 1 miljard dollar (870.000 euro) in Twitter. Die wil het bedrijf gebruiken voor een aandeleninkoopprogramma van 2 miljard dollar. Bedrijven kopen soms eigen aandelen om de koers omhoog te stuwen.

Twitter is nu nog op zoek naar een derde nieuwe bestuurder, iemand met kennis van innovatieve technologie en artificiële intelligentie.

Twitter opende 6 procent lager op Wall Street. De kans is groter dat dat vooral met de algemene verkoopgolf te maken heeft en minder met het nieuws op zich.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20