Elon Musk: ‘Dorsey moet aanblijven als Twitter-CEO’

Tesla-CEO Elon Musk tweette maandagavond zijn steun voor Twitter-CEO Jack Dorsey. Die wordt naar de uitgang geduwd door de activistische aandeelhouder Elliot Management.

‘Ik wil gewoon even zeggen dat ik Jack Dorsey steun als Twitter-CEO’, tweette Musk maandagavond laat. Hij sloot zijn tweet af met een hartje om aan te duiden dat Dorsey een goed hart heeft.

De 43-jarige Dorsey is samen met drie vrienden de oprichter van het sociale netwerk Twitter. Hij was van in het begin CEO, maar werd tussentijds vervangen door medeoprichter Evan Williams en buitenstaander Dick Costolo. In 2015 werd Dorsey opnieuw CEO.

Square

Hij heeft echter nog een ander bedrijf, het betaalplatform Square, waar hij ook CEO is. En daar wringt het schoentje. Elliot Management vindt dat Twitter een CEO nodig heeft die zijn volledige tijd in het bedrijf kan investeren, zeker nu er met de Olympische Spelen en de Amerikaanse verkiezingen belangrijke mediagebeurtenissen op het programma staan. Tijdens grote evenementen wordt Twitter massaal gebruikt.

Ook de plannen van Dorsey om een tijd in Afrika te gaan wonen, vallen niet in goede aarde. Paul Singer, de CEO van Elliot Management, gelooft niet dat dat te combineren is met de CEO-rol.

Activist

Het is niet de eerste keer dat Musk en Dorsey elkaar bewieroken. Eerder dit jaar vroeg Dorsey op een evenement aan Musk, die 31 miljoen Twitter-volgers heeft, wat hij zou doen om het platform beter te maken.

Elliot Management is een investeringsfonds opgericht door de activistische investeerder Paul Singer. Het koopt grote pakketten aandelen in bedrijven om zo druk te kunnen zetten en veranderingen teweeg te brengen. Singer richtte het fonds in de tweede helft van de jaren 70 en sindsdien is het de schrik van veel bedrijven. Hoe groot zijn aandeel in Twitter is, is niet bekend.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20