Activistisch investeerder wil bij Twitter een nieuwe topman installeren

Elliott Management, de holding van de activistische investeerder Paul Singer, wil bij het berichtenplatform Twitter een nieuw leiderschap installeren. Singer is van mening dat Jack Dorsey, oprichter en chief executive van Twitter, niet langer de juiste persoon is om het bedrijf te leiden. Dat heeft het persbureau Bloomberg gemeld. 

Singer zou in zijn motivatie onder meer aanvoeren dat Dorsey zich niet exclusief aan Twitter kan wijden. Dorsey moet zich immers ook bekommeren over zijn betaalbedrijf Square, waar hij eveneens de functie van chief executive vervult.

Daarnaast wijst Singer naar de plannen van Dorsey om voortaan een gedeelte van het jaar in Afrika te gaan wonen. Van daaruit is het volgens de investeerder onmogelijk om Twitter efficiënt te leiden.

Belangrijke periode

Elliott Management heeft een aanzienlijk belang genomen in Twitter. Over de concrete omvang van het aandelenpakket werden geen details medegedeeld. De investeerder heeft ook vier directeurs voor de raad van bestuur van het berichtenplatform genomineerd.

Elliott Management is van mening dat er voor Twitter als berichtenplatform een belangrijke periode aanbreekt. Er staan dit jaar immers grote mediagebeurtenissen – onder meer de Olympische Spelen in Tokio en de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten – op de kalender. In dergelijke omstandigheden heeft Twitter volgens Singer een uiterst toegewijd management nodig.

Singer richtte Elliott Management tijdens de tweede helft van de jaren zeventig van de voorbije eeuw op. Sindsdien heeft het bedrijf zich gemanifesteerd als een van de machtigste en meest agressieve investeringsfondsen van de hele wereld.

Elliott Management beheert een portefeuille van nagenoeg 40 miljard dollar aan activa. Onder meer bij het Japanse technologieconcern Softbank en de Nederlandse verzekeraar NN Group heeft Singer zich recent gemanifesteerd.

Kritiek

Dorsey stond veertien jaar geleden samen met drie kompanen aan de wieg van Twitter. Hij werd benoemd tot chief executive van de onderneming, maar er kwam al snel kritiek op zijn beleid.

Amper twee jaar later moest Dorsey zijn functie afstaan aan Evan Williams, een van de andere oprichters van de onderneming. Vijf jaar geleden keerde hij echter terug, nadat toenmalig chief executive Dick Costolo had aangekondigd het bedrijf te verlaten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20