Twitter overschrijdt voor het eerst magische grens van 1 miljard dollar kwartaalomzet

Het bedrijf van Jack Dorsey heeft de omzetverwachtingen van analisten overtroffen. Vooral met dank aan een goede prestatie in de VS.

De thuismarkt van het blauwe vogeltje zette een omzetstijging van 17 procent neer. Elders in de wereld bleef de groei steken op 3 procent.

Verkiezingen

In de VS ligt Twitter net nu stevig onder vuur. Het bedrijf zet alles op alles om fake news en misinformatie op zijn sociaal medium tegen te gaan, omdat het in november verkiezingen zijn.

Twitter geeft daarom steeds meer tools aan de gebruikers om hun tijdslijn onder controle te houden. U kan topics volgen, maar ook schadelijk taalgebruik rapporteren en antwoorden op uw tweets verbergen.

Het bedrijf focust nu ook op relevante content en notificaties. Concreet heeft dat het aantal gebruikers dat ook geld kan opbrengen, omdat ze advertenties zien, omhooggeduwd. Dat heeft de winstmarge van het bedrijf deugd gedaan.

Aantal gebruikers stijgt

In het vierde kwartaal van 2018 had Twitter zo 126 miljoen gebruikers, terwijl dat er in 2019 zeker 152 miljoen zijn. Dat is opnieuw beter dan de verwachtingen, die op 147,5 miljoen lagen.

Ook qua omzet zit het dus beter dan verwacht: die steeg 11 procent ten opzicht van vorig jaar en tikt de 1,01 miljard dollar aan. Analisten hadden een omzet van 996,7 voorspeld. 885 miljoen daarvan zat in advertenties, een cijfer dat met 12 procent gestegen is ten opzichte van vorig jaar.

Voor volgend kwartaal voorspelt Twitter echter een omzet van 825 miljoen, tot maximum 885 miljoen dollar. Dat ligt dan weer stevig onder de verwachtingen, stelt persbureau Reuters.

Ook het netto-inkomen van het vierde kwartaal lag lager dan verwacht, op 119 miljoen dollar. Dat is dollarcent per aandeel, vier cent minder dan voorzien.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20