Jay-Z en Twitterbaas Jack Dorsey zetten bitcoinfonds op

Jack Dorsey, de CEO van Twitter, en rapper Jay-Z geven gezamenlijk 500 bitcoin aan een fonds dat het gebruik van de cryptomunt moet promoten in Afrika en India.

500 bitcoin, zoveel krijgt het nieuwe fonds ₿trust, dat Jack Dorsey en Jay-Z op poten zetten. Het is de bedoeling dat het fonds ‘van bitcoin de valuta van het internet maakt’, klinkt het in een tweet van Dorsey.

Bitcoin in Afrika

‘Jay-Z en en ik geven 500 BTC aan een nieuw fonds dat ₿trust heet en waarmee we Bitcoin willen ontwikkelen, initieel met de focus op teams in Afrika en India’, zette Dorsey op Twitter. Nog volgens de Twitterbaas zal het team onafhankelijk van hem en Jay Z werken. Er worden drie bestuursleden gezocht.

Dorsey is natuurlijk niet aan zijn proefstuk toe: hij beheert crypto-exchange Square, en kan dus alleen maar voordelen halen bij een groei van de bitcoinmarkt. Hij heeft momenteel de wind in de zeilen en wil het momentum ongetwijfeld maximaal benutten. Zowel Mastercard, Tesla als Uber overwegen betalingen met bitcoin. PayPay laat het al toe.

Jay-Z en crypto

Jay-Z, echte naam Shawn Carter, is ook gekend als een cryptolover. In 2018 maakte zijn management bekend dat zijn bedrijf in bitcoin geïnvesteerd had.

500 bitcoin is momenteel goed voor 23.675.000 dollar. De cryptomunt staat gekend voor zijn volatiele koers.

Meer