Ook Uber overweegt om bitcoin te aanvaarden als betaalmiddel

Dara Khosrowshahi, CEO van Uber, heeft in een interview gezegd dat het bedrijf open staat voor het idee om bitcoin als betaling te accepteren. Concrete plannen daarvoor zijn er wel nog niet.

De cryptomunt bitcoin wordt steeds meer mainstream. Terwijl de meeste grote bedrijven vroeger liever wegbleven van de virtuele munt die ze te volatiel vonden, lijken steeds meer grote namen bitcoin nu wel te vertrouwen.

Het bekendste voorbeeld daarvan is uiteraard Tesla van de flamboyante CEO Elon Musk. Het bedrijf kocht recent zelf nog voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin. Musk liet toen ook weten dat Tesla “in de nabije toekomst” cryptomunten zal aanvaarden als betaling.

Uber

Ook carpoolbedrijf Uber lijkt niet weigerachtig te staan tegenover dat idee. “Net zoals we alle soorten lokale valuta accepteren, gaan we cryptocurrency en/of bitcoin bekijken in termen van valuta om transacties uit te voeren”, vertelde CEO Dara Khosrowshahi aan Squawk Box op CNBC.

“Het zou goed zijn voor de zaken, goed voor onze riders en onze eters. We zullen daar dus zeker naar kijken”, ging hij verder. “En als daar behoefte aan is, zullen we bitcoin aanvaarden. We gaan dat wel niet doen puur als promotiestunt.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20