Betaalnetwerk Libra, een geesteskind van Facebook, doopt zich om tot Diem

De Libra Association, de Zwitserse stichting die de lancering van Facebooks digitale munt libra moest faciliteren, neemt afstand van die oorspronkelijke plannen en doopt zich om tot Diem.

De naamsverandering lijkt te bevestigen dat Diem een open systeem wordt voor verscheidene digitale munten, en niet alleen die van Facebook. ‘Het Diem-project biedt een eenvoudig platform voor fintech-innovatie om te gedijen en stelt consumenten en bedrijven in staat om onmiddellijke, goedkope en veilige transacties uit te voeren’, zegt Diem-CEO Stuart Levey in een persbericht. ‘De nieuwe naam geeft de groeiende volwassenheid en onafhankelijkheid van het project aan.’

Het is al de tweede naamswijziging rond de langverwachte Facebookmunt. Eerder hernoemde Facebook zijn digitale portemonnee Calibra in Novi. David Marcus, de topman van Novi, is een van de bestuurders bij de Diem Association.

De evolutie van de Libra Association komt er onder meer na feedback van financiële toezichthouders, zo bevestigde Levey nog.

Lees ook: Libra neemt afstand van Facebook

Meer