De crypto-boksmatch van het jaar

Elon Musk en Jack Dorsey die het debat over Bitcoin aangaan. Het is een confrontatie die er al weken zat aan te komen. Woensdag is het eindelijk zover. De twee techmiljardairs zullen met Ark Investment-baas Cathie Wood praten over de toekomst van ’s werelds grootste cryptomunt op de digitale “B word”-conferentie. De uiteenlopende opvattingen van Musk en Dorsey over Bitcoin weerspiegelen twee verschillende mentaliteiten die leven in de cryptomarkt. Daarom zal de uitkomst van de discussie ons wellicht meer vertellen over de cryptowereld dan we denken.

Waarom is dit belangrijk?

Elon Musk wordt gezien als één van de sleutelfiguren die begin mei het einde van de stierenmarkt voor cryptomunten inluidde door met zijn elektrischewagenbedrijf Tesla de Bitcoin te schrappen als aanvaard betaalmiddel. Dorsey heeft zich ondertussen razendsnel ontpopt tot een serieuze voorvechter van digitale munten zoals Bitcoin voor het democratiseren van financiën en verbeteren van economieën in derdewereldlanden. Als deze figuren met elkaar in gesprek gaan over crypto, belooft het gegarandeerd interessant te worden.

Morgen zullen Twitter-CEO Jack Dorsey en Tesla-baas Elon Musk live in debat gaan over Bitcoin. Het gesprek vindt plaats tijdens “The B Word”-conferentie, georganiseerd door de Crypto Council for Innovation en beleggingsfonds Ark Investment van Cathie Wood.

Beide heren zijn invloedrijke techmiljardairs die zich mengen in de wereld van cryptoactiva. Toch doen ze dat beiden op een zeer verschillende manier. Dorsey en Musk belichamen eigenlijk ook een beetje de twee conflicterende gezichten van de cryptogemeenschap.

De impulsieve beleggers vs. …

Aan de ene kant heb je Musk, de “dogefather“, die ook de  cryptohandelaars kan vertegenwoordigen. Musk is niet bang om de markt te bespelen met zijn arsenaal van obscure memes en gerichte kritiek.

Beleggers van Musks geliefde Dogecoin hopen vaak om snel rijk te worden met de munt en richten zich al te vaak op korte termijninvesteringen. Ze volgen zijn tweets op de voet en smeken hem om de koers van hun favoriete munten op te krikken.

Hoewel Musk serieuze pogingen deed om het ontginnen van Bitcoin groener te maken, lijkt hij gedoemd om een slechte naam te behouden binnen de cryptogemeenschap. De meeste cryptofanaten zien hem liever niet meer tweeten over digitale munten.

… de believers

Langs de andere kant heb je Dorsey, een man die bezield is door cryptomunten en er langzaamaan zijn levensmissie van maakt om gedecentraliseerd geld mainstream te maken. Dat de koers van de munt even klappen krijgt, maakt Dorsey niets uit. Hij is er rotsvast van overtuigd dat Bitcoin de toekomst van financiën is en investeert er met zijn softwarebedrijf Square fors in.

Op die manier representeert Dorsey de eerste golf van cryptopioniers die al vroeg in blockchaintech investeerden. Omdat ze er in geloofden.

Het debat van morgen kan een rustig gesprek worden tussen twee cryptostieren, of een filosofisch debat waar de twee met hun verschillende opvattingen de degens zullen kruisen.

“The B Word”-conferentie vangt woensdag rond 18:00 uur aan. Registeren om het digitale evenement bij te wonen kan hier.

Lees ook: De cultus rond Elon Musk: hoog tijd dat we kritischer gaan nadenken over deze ‘Homo Zeus’, die ons van de ene hype naar de andere sleept

Meer
Laatste update:
Laatste update:
Lees meer...
Markten
BEL20