Bitcoin koers maakt sprong na tweet Musk over samenwerking met Amerikaanse Bitcoinminers

De prijs van Bitcoin schoot maandagavond plots omhoog met 4 procent na, u zal het al geraden hebben, een tweet van Tesla-baas Elon Musk. De techmiljardair met uitgesproken Mars-ambities gaf aan dat hij met Noord-Amerikaanse Bitcoinminers had gesproken om het ontginnen van de munt wereldwijd duurzamer te maken.

Volgens de tabellen van Coinmarketcap stond de prijs van een Bitcoin-munt op maandagavond rond de 38.000 dollar. De koers van de cryptovaluta begon net langzaam weer op te leven na een stevige correctie afgelopen weekend. Tijdens die woelige twee dagen dook de prijs van BTC nog naar een laagtepunt van rond de 31.700 dollar.

De reden achter het paniekerige uitverkoopgedrag van dit pinksterweekend was een salvo slecht nieuws uit China. De Chinese overheid kondigde op 21 mei namelijk aan dat het van plan is om Bitcoinminers in eigen land om de oren te slaan met een reeks reguleringen. De Chinese staatsmedia schrijft dat het ontginnen van ‘s werelds grootste cryptomunt jaarlijks zo’n 130,5 miljoen metrische ton aan CO2 uitstoot. Daar wil de Aziatische supermacht, die de gevolgen van klimaatverandering al stevig voelt via de verwoestijning van haar westelijke flank en een hardnekkige strijd tegen luchtvervuiling, een stokje voor steken.

En daar zag Musk zijn kans schoon om (nogmaals) in te spelen op de koersontwikkeling van Bitcoin.

Het Elon-effect is daar weer

De Zuid-Afrikaanse miljardair stuurde de volgende tweet de wereld in:

‘Ik heb gesproken met Noord-Amerikaanse Bitcoinminers. Ze zijn bereid om huidige en geplande duurzame technieken te publiceren en miners wereldwijd te vragen om dit te doen. Potentieel beloftevol,’ staat er te lezen.

Een collectieve ‘hoera’ werd gehoord vanuit de rangen van menige Bitcoiners. De koers van de munt schoot diezelfde avond nog omhoog naar 39.500 dollar. De prijs van BTC steeg de afgelopen 24 uur met maar liefst 8,59 procent en verhandelt momenteel aan zo’n 38.200 dollar. Daarmee staat de cryptomunt opnieuw boven haar niveau van 21 mei.

De Bitcoin-raad

Microstrategy-CEO Michael Saylor gaf via een tweet meer uitleg over de woorden van Musk. Saylor meent dat hij een ontmoeting tussen verschillende Bitcoinminers en de Tesla- en SpaceX-baas had opgezet. Op de agenda: het vormen van een ‘Bitcoin Mining Council’, ofwel een soort Bitcoin-raad die het ontginnen van BTC bespreekt en duurzaamheid binnen de sector zal promoten.

Eerder deze maand liet Tesla Bitcoin vallen als betalingsmiddel voor zijn producten. Bitcoin zou te zwaar leunen op vervuilende manieren om de munt te ontginnen, klonk het toen. De prijs van Bitcoin begon sinds dat moment stevige klappen te krijgen.

Sindsdien zei Musk ook dat hij met Dogecoin-ontwikkelaars aan de slag zou gaan om de munt verder te ontwikkelen tot een mature cryptovaluta. Nu lijkt de techmiljardair weer voor Bitcoin te kiezen als de uitverkoren cryptomunt.

(lb)

Meer