Amazon ontkent plannen om betalingen met Bitcoin te accepteren

Amazon heeft recente speculaties weerlegd dat het plant om Bitcoin-betalingen te ondersteunen.

Ondanks het verwerpen van geruchten dat de e-commercegigant binnenkort Bitcoin betalingen zal ondersteunen, heeft een woordvoerder van Amazon ook gezegd dat het bedrijf nog steeds geïnteresseerd is in de cryptowereld.

Volgens een Reuters-rapport van 27 juli, waarin een woordvoerder van het bedrijf wordt geciteerd, blijft Amazon geïnteresseerd in de crypto-industrie, maar heeft het nog geen specifieke plannen om digitale activa voor betalingen aan boord te nemen: “Niettegenstaande onze interesse in die wereld, is de speculatie die is ontstaan rond onze specifieke plannen voor cryptomunten niet waar.”

De woordvoerder ontkende echter niet dat Amazon onderzoek doet naar cryptobetalingen, en voegde eraan toe: “We blijven gefocust op het onderzoeken van hoe dit eruit zou kunnen zien voor klanten die winkelen op Amazon.”

Anticipatie

Op 22 juli plaatste Amazon een vacature voor een digitale valuta en blockchain product lead. Vier dagen later publiceerde de Londense krant City A.M. een verhaal waarin een “insider” werd geciteerd die beweerde dat Amazon zich “zeker” aan het voorbereiden was om Bitcoin-betalingen te ondersteunen en een native token te lanceren – wat een uitzinnige anticipatie op Amazon’s vermeende cryptoplannen deed ontbranden.

Het Chinese cryptomedium Wu Blockchain schreef de koersstijging van gisteren toe aan Amazons geruchtmakende plannen. Bitcoin won toen ongeveer 15 procent in minder dan drie uur tijd. In een tweet op 26 juli verklaarde Wu: “Bitcoin steeg met 12 procent in een uur (…). Omdat [de] Chinezen net zijn opgestaan. Het is duidelijk dat de prijs van Bitcoin is gaan stijgen nadat dit gerucht over Amazon zich verspreidde in de Chinese gemeenschap.”

Gedaald

Met het afwijzen van Amazons geruchtmakende plannen om Bitcoin te ondersteunen, zijn de BTC-prijzen begonnen aan een terugtocht. Op het moment van schrijven is BTC de afgelopen 24 uur 3,6 procent gedaald tot 37.030 dollar, volgens gegevens van CoinDesk.

bron: CoinDesk

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20