Bitcoin klimt voor het eerst in zes weken boven 39.000 dollar; voegt 114 miljard dollar toe aan de cryptomarkt

Bitcoin overschreed zondag voor de eerste keer sinds 16 juni de kaap van de 39.000 dollar.

  • Experts schrijven de koersbeweging toe aan een aantal factoren, waaronder recente bullish opmerkingen van Twitter-CEO Jack Dorsey en Tesla-CEO Elon Musk.
  • Zorgen over de milieu-impact van Bitcoinmining en de repressieve maatregelen in China, beginnen ook af te nemen, voegden de experts toe.
  • De plotselinge rally heeft ervoor gezorgd dat ook technische indicatoren weer bullish signalen afgeven. De populaire analist Lark Davis informeerde zijn 426.000 volgers dat de prijs van BTC weer boven het 50-daags voortschrijdend gemiddelde ligt.

Belangrijke piek

De cryptomunt werd verhandeld aan 38.294,97 dollar op het moment van schrijven, volgens CoinDesk data; een stijging van ongeveer 11 procent ten opzichte van hetzelfde tijdstip 24 uur eerder. Bitcoin had gisteren nog een belangrijke piek van 39.544,29 dollar bereikt, het hoogste niveau sinds 16 juni.

De rally van Bitcoin tilde – naar gewoonte – andere cryptomunten omhoog; Ether staat nu 7,11 procent in het groen, met 2.232,67 dollar. Meer dan 114 miljard dollar werd de voorbije 24 uur aan de cryptomarkt toegevoegd, volgens gegevens van Coinmarketcap.com.

De rally volgt op een zwakke week van ’s werelds grootste cryptomunt. Bitcoin daalde onlangs onder de symbolische kaap van 30.000 dollar, na een wereldwijde sell-off in aandelen, wat de vrees aanwakkerde dat het nog verder zou kunnen kelderen.

“Ik denk dat we een accumulatieperiode hebben gezien rond 29-30.000 dollar, wat duidt op bullishness en een potentiële beweging richting 40.000 dollar voor Bitcoin,” zei Vijay Ayyar, hoofd bedrijfsontwikkeling bij cryptobeurs Luno, tegen zakensite CNBC.

Musk, Dorsey, Wood

Twitter-CEO Jack Dorsey, Tesla-CEO Elon Musk en ARK Invest-CEO Cathie Wood gingen onlangs met elkaar in gesprek bij een nauwlettend in de gaten gehouden Bitcoinconferentie genaamd “The B-Word.”

Musk zei dat Tesla waarschijnlijk weer Bitcoin zal gaan accepteren als betaalmiddel – als een groter deel van de Bitcoindelvers overstapt op hernieuwbare energie. In mei schortte Tesla aankopen met behulp van de cryptomunt op uit bezorgdheid over het “snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoinmining.”

“De Chinese handelsdag is geopend en de Elon/Jack/Cathie-praatjes waren super bullish”, aldus Alex Brammer van Luxor Mining, een cryptopool gebouwd voor geavanceerde miners.

Brammer zegt ook dat de onzekerheid over de milieu-impact van mining en de bezorgdheid over de Chinese regelgeving “is weggeëbd”.

“Short squeeze”

Er zijn nog meer bullish headlines voor Bitcoin geweest. E-commercegigant Amazon wil een expert op het gebied van digitale valuta en blockchain toevoegen aan zijn betalingsteam, wat suggereert dat het bedrijf Bitcoin en andere cryptomunten van dichterbij wil gaan bekijken. Een woordvoerder van Amazon zei dat het bedrijf “geïnspireerd is door de innovatie die plaatsvindt in de crypto-industrie en zijn aan het onderzoeken hoe dit eruit zou kunnen zien op Amazon.”

Ook zou Amazon overwegen om Bitcoin toe te staan als betaalmiddel.

Deze bullish bewegingen hebben ook bijgedragen aan een zogenaamde “short squeeze,” volgens Bitcoinmining-ingenieur Brandon Arvanaghi.

Beleggers die Bitcoin shorten, gokken erop dat de prijs verder zal dalen. Maar als de prijs stijgt, willen deze beleggers hun verliezen beperken en hun short posities verlaten, wat de prijs nog verder opdrijft.

“Ik denk dat de omvang van de sprong waarschijnlijk werd gedreven door shortposities met een te grote hefboomwerking,” zei Ayyar van Luno.

Lees ook: Bitcoinminingbedrijf Argo vraagt Amerikaanse beursnotering aan

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20