Bitcoinminingbedrijf Argo vraagt Amerikaanse beursnotering aan

Het reeds op de Londense beurs genoteerde cryptominingbedrijf Argo Blockchain heeft een registratieverklaring ingediend voor een beursgang op de Amerikaanse markt.

Dit is een teken dat de cryptomarkt steeds volwassener wordt, meent Bitcoin Magazine.

  • De aanmelding bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC, die woensdag werd aangekondigd, specificeert dat Argo wil noteren op American Depository Shares, een veelgebruikt mechanisme waarmee beursgenoteerde bedrijven kunnen uitbreiden om Amerikaanse investeerders te bereiken.
  • Het aantal uit te geven aandelen en de prijs moeten nog worden vastgesteld. Verwacht wordt dat de handel in de aandelen in het derde kwartaal van het jaar van start zal gaan. Alle beursintroducties vereisen SEC-beoordeling en -goedkeuring.

Groot en schoon: Argo, opgericht in 2018, is uitgegroeid tot een van de grootste en meest efficiënte Bitcoinminingondernemingen, aangedreven door schone energie.

  • Argo is eerder dit jaar namelijk een samenwerking aangegaan met het milieuvriendelijke miningbedrijf DMG Blockchain om de Terra Pool te creëren – een duurzame Bitcoinminingpool.
    • Hoezo duurzaam? De pool combineert de hashrates (de snelheid waarmee een computer een bewerking in de Bitcoin-code voltooit) van zowel Argo als DMG – en dit wordt grotendeels door waterkracht gegenereerd.
  • Ook kondigde Argo vorige maand nog aan dat het een lening van 20 miljoen dollar van Galaxy Digital had veiliggesteld, waarbij Bitcoin als onderpand werd gesteld. De lening werd verstrekt om Argo in staat te stellen zijn faciliteiten uit te breiden en tegelijkertijd Bitcoin op de balans te houden.
  • Argo zou niet het eerste op de NASDAQ genoteerde cryptominingbedrijf zijn, maar wel het grootste.

Rapport Cambridge University: “Energieverbruik Bitcoinmining neemt flink af”

Dit is niet het enige goede nieuws uit de cryptowereld. Volgens een rapport van Cambridge University neemt het energieverbruik in de Bitcoinminingindustrie namelijk af.

Dat zou deels komen omdat nu bijna 17 procent van al het Bitcoinminen in Noord-Amerika wordt uitgevoerd, en ten minste 50 procent daarvan maakt gebruik van hernieuwbare energie.

Lees ook: Koeienmest als ‘heilige graal’ voor het duurzaam minen van cryptomunten: deze ontdekking leverde een man miljoenen op

Een video over het ontstaan van Argo
Meer
Lees meer...
Markten
BEL20